• Een feestelijk moment voor de leerlingen van de VECON Business School

Een feestelijk moment voor de leerlingen van de VECON Business School

Donderdag 5 maart hebben 17 leerlingen van de VECON Business School hun behaalde diploma’s ontvangen. Er zijn drie verschillende examens afgelegd, namelijk NIMA Basiskennis Marketing, Basiskennis Ondernemerschap en Basiskennis Boekhouden.

Daarnaast hebben de leerlingen uit 6 vwo hun certificaat van Jong Ondernemen in ontvangst mogen nemen. Dit certificaat hebben zij gekregen omdat zij afgelopen schooljaar het bedrijf 123-spel.nl hebben opgestart.

De VECON Business School valt binnen het Markland College Zevenbergen binnen de leerroute ondernemerschap. Deze ingerichte leerroute staat in het teken van de ontwikkeling van zeven vaardigheden die behoren bij een goede ondernemer: doorzettingsvermogen, gedrevenheid, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, besluitvaardigheid, reflecterend vermogen en overtuigingskracht. De deelnemende leerlingen hebben ruimschoots aangetoond deze vaardigheden te hebben ontwikkeld.

Na afloop van de diploma-uitreiking hebben de jonge ondernemers van dit schooljaar hun bedrijven gepresenteerd aan ouders, begeleiders en directieleden. De leerlingen hebben verschillende stappen doorlopen, waarbij ze onder andere een product moesten bedenken, een ondernemingsplan hebben geschreven en op zoek zijn gegaan naar investeerders. Hierbij zijn de leerlingen wekelijks begeleid door dhr. Peeters, dhr. Reniers en ondernemer Joost van Rooij van JUDOC Corporate Finance. Tijdens de presentaties hebben de leerlingen het publiek meegenomen in hun ervaringen en het proces van het opstarten van de bedrijven ProperSportsWear en StickerIn. ProperSportsWear levert sportkleding en StickerIn ontwerpt en produceert stickers voor consumenten en bedrijven. Het publiek was erg onder de indruk van de ontwikkeling die de leerlingen hebben doorgemaakt. Mocht u meer informatie willen hebben over deze bedrijven dan kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen met de bedrijven.

ProperSportsWear:
e-mail: milou.brouwers02@outlook.com

StickerIn:
E-mailadres: stickerrinn@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/p/B8gpHc4hQLP/?igshid=lvz0vk1lila2