• Feestelijke viering 10-jarig bestaan van het Technasiumnetwerk

Feestelijke viering 10-jarig bestaan van het Technasiumnetwerk

Markland College Zevenbergen maakt deel uit van het Technasium netwerk West-Brabant & Drechtsteden, dit netwerk bestaat dit schooljaar 10 jaar!

Deze mijlpaal wil het netwerk vieren met haar partners. Immers zonder partnerorganisaties is er geen technasiumonderwijs mogelijk. Samen met de partnerorganisaties willen we successen laten zien en vooruitkijken. Op 14 februari aanstaande vindt er in Raamsdonksveer een netwerkbijeenkomst plaats bij Louman & Parqui, alwaar in een prachtige en technische omgeving dit 10-jarig jubileum op een passende manier gevierd wordt. De leerlingen van 4 havo, 4 vwo en 5 vwo met O&O in hun pakket krijgen het volgende programma voorgeschoteld:

13.30 uur        Ontvangst
13.45 uur        Opening en gastspreker (Lex van den Elsen)
14.30 uur        Masterclass ronde 1
15.30 uur        Masterclass ronde 2
16.30 uur        Afsluiting met hapje en drankje

De leerlingen maken een keuze uit de volgende masterclasses:

Masterclass 1: Césare Peeren
Césare is een gepassioneerde architect, ondernemer en idealist met een missie om de huidige menselijke cultuur te transformeren naar een meer vindingrijke en duurzame cultuur.

Masterclass 2: Freek Teunen
Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) is een groeiende industrie die honderden miljarden waard wordt. Maar hoe ga je hiermee om? Welke kansen biedt het jouw bedrijf? Dat wil je graag horen van iemand die dagelijks met VR bezig is en al verschillende zakelijke kansen heeft benut. Spreker Freek Teunen kan op een interessante en relevante manier vertellen over VR, zodat u geïnspireerd raakt om ook zelf kansen in de VR industrie te ontdekken.

Masterclass 3: Team Rembrandts
Rembrandts STEAM Foundation is een Nederlandse non-profit organisatie die begon als het eerste autochtone Nederlandse robotica-team, ook bekend als Team Rembrandts. Team Rembrandts, team 4481, is een robotica-team in Eindhoven met studenten van Fontys Hogeschool, Zwijsen College en Heerbeeck College. HBO, WO, MBO en middelbare school zijn gecombineerd. In het team werken studenten samen met een ervaren groep mentoren en oudere studenten, om robots te bouwen, om elk jaar te concurreren op de FIRST Robotics Competition en om kinderen en jongeren enthousiast te maken over STEAM (Wetenschap, Technologie, Engineering, Arts & Math) door leren te organiseren activiteiten en evenementen die niet alleen een grote technische inhoud hebben, maar ook aantrekkelijk en aantrekkelijk zijn voor de doelgroep.

Masterclass 4: Henk Meeuwissen en Steven Middelkoop
Henk Meeuwissen werkt bij CSI te Raamsdonksveer en werkt al jaren als opdrachtgever van keuzeopdrachten en meesterproeven voor het Dongemondcollege alwaar Steven Middelkoop de technator is. Samen geven zij een workshop waarbij onder andere de eisen voor een goede meesterproef gezien vanuit de opdrachtgever en vanuit het Technasium aan bod zullen komen.

De organiserende scholen zijn:

Het Newman College (Breda)
Het Markland College Zevenbergen
Het Markland College Oudenbosch
Het Wolburg College (Zwijndrecht)
Het Dongemond College (Raamsdonksveer)
Het 2College Cobbenhagenlyceum (Tilburg)