• Leren programmeren met de Lyceo Codeklas klas 1 t/m 3

Leren programmeren met de Lyceo Codeklas klas 1 t/m 3

In samenwerking met Lyceo organiseert het Markland College Zevenbergen voor het derde jaar de Codeklas, waarbij leerlingen in 16 weken tijd hun eigen game leren programmeren.

Waarom Codeklas?
Door computers, smartphones en andere slimme apparaten worden wij dagelijks omringd door software en code. Programmeren en het begrijpen van software is hierdoor in steeds meer beroepsgroepen noodzakelijk. Niet alleen voor toekomstige programmeurs, maar voor alle beroepen waar innovatie een rol speelt.

Steeds meer scholen, onderwijsmakers, ouders/verzorgers en leerlingen beseffen dat ook en vinden dat iedereen tijdens hun schooltijd de mogelijkheid moet hebben om te leren programmeren. Daarnaast is programmeren in Groot-Brittannië als een vast onderdeel opgenomen in het curriculum voor het voortgezet onderwijs, waarbij iedere leerling leert programmeren tijdens zijn of haar middelbare school carrière. Programmeren is daarom niet alleen echt iets voor jongens, maar ook zeker interessant voor meisjes!

Wat leer je?
Tijdens de Lyceo Codeklas ontdekken leerlingen niet alleen de verschillende bouwstenen van het programmeren maar ontwikkelen daarnaast ook allerlei vakoverstijgende vaardigheden. Onder intensieve en persoonlijke begeleiding van onze ervaren begeleiders zijn dat onder andere:

-wiskundig inzicht
-logisch en gestructureerd denken
-creativiteit
-communicatievaardigheden
-projectmanagement
-het begrijpen van algoritmes
-het oplossen van complexe en abstracte problemen
-het ontwerpen van een project vanaf de eerste stap

Als eindopdracht van de Lyceo Codeklas maken de scholieren zelfstandig een eigen game en presenteren deze aan hun docenten, medeleerlingen en ouders/verzorgers. Hiermee worden ze op een leuke manier uitgedaagd hun kennis toe te passen en zelf een game te programmeren. Na afloop nemen de leerlingen een Lyceo Codeklas certificaat in ontvangst.

Data en tijden
De Codeklas bestaat uit 16 dinsdagmiddagen tussen 12 november 2019 en 14 april 2020. We maken twee groepen, te weten:

Groep 1: 14:20-15:45 uur
Groep 2: 15:45-17:10 uur

Kosten en inschrijving
Voor deelname aan de Codeklas vragen wij een bijdrage van € 150,-.  Aanmelden kan vóór 1 november door een mail te sturen naar jamie.vanaert@lyceo.nl. Lees hierover meer op het ouderportaal en het leerlingenportal.

Vragen
Voor inhoudelijke vragen over de Codeklas, kun contact worden opgenomen met Jamie van Aert, coördinator van Lyceo op het Markland College in Zevenbergen via jamie.vanaert@lyceo.nl. Meer informatie is te vinden op het ouderportaal en leerlingenportaal.