• Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn
  • Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn
  • Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn
  • Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn
  • Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn
  • Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn

Leerlingen Markland College Zevenbergen bezoeken Berlijn

Dennis den Hollander, Jos Kievit, Lex de Koning en Killian van Oers hebben een bezoek gebracht aan Berlijn.

Van dinsdag 13 t/m donderdag 15 augustus waren winnaars van de Technasium Awards in de Duitse hoofdstad.Deze geheel verzorgde reis was de hoofdprijs van de Markland Technasium Award die op vrijdag 12 april in het gemeentehuis was georganiseerd. 

Aanvankelijk was het de bedoeling om af te reizen naar Iter (Frankrijk) om een kernfusiecentrale te bezoeken, maar het bleek lastig om geschikte data te vinden waarop alle leerlingen mee zouden kunnen gaan. Vandaar dat er naar een geschikt alternatief is gezocht en dat werd dus Berlijn.

Op dinsdag 13 augustus vlogen de leerlingen samen met begeleider Cor van Leent om 10.00 uur vanaf Schiphol richting Berlijn, dus dat betekende vroeg uit de veren. Geen enkel probleem, want de leerlingen uit 6 en 5 vwo hadden er erg veel zin in. Berlijn is een stad met veel bezienswaardigheden en waar ook een Technik Museum is gevestigd. Voor de leerlingen, allen met natuurkunde in hun pakket en ook technisch aangelegd, een mooi vooruitzicht voor deze trip.

Nadat we in Berlijn waren aangekomen, werd eerst het hotel opgezocht. Dit hotel was gesitueerd vlakbij de Gedächtniskirche. Op dinsdag hebben de leerlingen met hun begeleider een aantal trekpleisters van Berlijn bezocht, zoals Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor en de Berliner Dom. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner, waarna het hotel werd opgezocht voor een welverdiende nachtrust. Immers, er waren best wel veel meter te voet afgelegd, alhoewel er ook veel gebruik is gemaakt van de U-Bahn.

Na een heerlijke nacht werd op woensdag eerst ontbeten in het pittoreske hotel. Na het ontbijt op naar het Technik Museum, de leerlingen wisten niet precies wat ze zich erbij voor konden stellen. Maar de verwachtingen werden ruimschoots overtroffen, het Technik Museum is werkelijk gigantisch met heel veel variatie aan onderwerpen (luchtvaart, scheepvaart, treinen, textiel, boekdrukkunst, computers,  ..).

Kortom voor de bètaleerlingen een lust voor het oog. Ze genoten van dit museum. Na het bezoek togen we richting centrum van Berlijn alwaar we onder andere een kijkje hebben genomen bij Berlin Alexanderplatz. Vervolgens zijn we teruggegaan naar het hotel om ons op te frissen voor het avondeten. Tot slot van deze woensdag hebben we wat gedronken op het plein bij de Gedächtniskirche.

Donderdag 15 augustus stond in het teken van de terugvlucht, na het ontbijt werden de koffers gepakt en vertrokken we richting vliegveld Berlin-Tegel. De terugvlucht naar Amsterdam betekende het einde van een fantastische trip, de leerlingen kijken dan ook terug op een mooie afsluiting van hun middelbare schoolloopbaan. Dit maakt de Markland Technasium Award echt heel bijzonder en het zal voor de gemeente Moerdijk lastig worden om komend schooljaar wederom zo’n mooie hoofdprijs te bedenken.