• Lyceo Overstap: een versoepelde overgang van mavo 4 naar havo 4.

Lyceo Overstap: een versoepelde overgang van mavo 4 naar havo 4.

Dit schooljaar is het programma van de Lyceo Overstap in samenwerking met collega’s van het Markland College Zevenbergen volledig vernieuwd.

In plaats van een programma volledig in havo 4, hebben wij er dit schooljaar voor gekozen om een deel in mavo 4 te doen en een deel in havo 4. Enkele van onze leerlingen kiezen ervoor om, na het succesvol volbrengen van hun eindexamen mavo, door te stromen naar havo 4. Echter merkten wij dat onze leerlingen deze overstap toch nog als erg pittig ervaren. Om deze overstap te versoepelen, hebben wij de Lyceo Overstap ingezet.

Dit schooljaar hebben wij ervoor gekozen om een deel van dit overstapprogramma te laten plaatsvinden in mavo 4, ná de periode van het Centraal Schriftelijk Eindexamen. In de periode van donderdag 23 mei tot en met woensdag 29 mei gingen onze leerlingen aan de slag met de ‘bootcampweek’: een week gericht op het intensief bijspijkeren van de lesstof voor de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde (A en B).

Het waren intensieve dagen van 09:30 tot 16:00 uur, maar onze leerlingen hebben het er heel goed van af gebracht. Op naar een succesvol schooljaar in havo 4!