• Leren programmeren in de codeklas
  • Leren programmeren in de codeklas
  • Leren programmeren in de codeklas

Leren programmeren in de codeklas

In samenwerking met Lyceo, kunnen leerlingen in een aantal weken leren programmeren in de Codeklas.

Waarom Codeklas?
Door computers, smartphones en andere slimme apparaten worden wij dagelijks omringd door software en code. Programmeren en het begrijpen van software is hierdoor in steeds meer beroepsgroepen noodzakelijk. Niet alleen voor toekomstige programmeurs maar voor alle beroepen waar innovatie een rol speelt. Steeds meer scholen, onderwijsmakers, ouders/verzorgers en leerlingen beseffen dat ook en vinden dat iedereen tijdens hun schooltijd de mogelijkheid moet hebben om te leren programmeren.

Wat leer je?
Tijdens de Lyceo Codeklas ontdekken leerlingen niet alleen de verschillende bouwstenen van het programmeren maar ontwikkelen daarnaast ook allerlei vakoverstijgende vaardigheden. Onder intensieve en persoonlijke begeleiding van onze ervaren begeleiders zijn dat onder andere:

- wiskundig inzicht
- logisch en gestructureerd denken
- creativiteit
- communicatievaardigheden
- projectmanagement
- het begrijpen van algoritmes
- het oplossen van complexe en abstracte problemen
- het ontwerpen van een project vanaf de eerste stap

Als eindopdracht van de Lyceo Codeklas maken de scholieren zelfstandig een eigen game en presenteren deze aan hun docenten, medeleerlingen en ouders/verzorgers. Hiermee worden ze op een leuke manier uitgedaagd hun kennis toe te passen en zelf een game te programmeren.

Na afloop nemen de leerlingen een Lyceo Codeklas certificaat in ontvangst. Dit certificaat kan als plus-document worden opgenomen bij het diploma.

De kosten voor deelname aan de Lyceo Codeklas zijn ongeveer € 150,-