• Markland Technasium Award 2019

Markland Technasium Award 2019

Vrijdag 12 april 2019 vindt in de Moerdijkzaal in het gemeentehuis van de gemeente Moerdijk de uitreiking van de Markland Technasium Award plaats.

Elf groepen leerlingen van het havo en vwo laten kort zien en horen voor welke opdrachtgever zij welk onderzoek hebben gedaan en welke oplossingen voor de vraag c.q. vragen zijn bedacht. Tijdens de presentatiemiddag wordt de beste meesterproef bekroond met de Markland Technasium Award 2019. Ook de opdrachtgever van de winnende groep leerlingen krijgt deze middag een award. De Markland Technasium Award komt tot stand dankzij de samenwerking tussen de drie O’s: Gemeente Moerdijk (Overheid), Havenbedrijf (Bedrijven/ Ondernemers) en Markland College Zevenbergen (Onderwijs).

Technasium
Het Technasium op het Markland College Zevenbergen is een onderwijsstroom voor vwo- en havoleerlingen. Centraal binnen het Technasium staat het vak Onderzoek en Ontwerpen (o&o) waarin tevens examen wordt gedaan.

Voor een technasiumopdracht gaat de leerling in teamverband onderzoeken en ontwerpen en presenteert tot slot zijn/haar ontwerp aan onder anderen de opdrachtgever. Het aantal opdrachten neemt gedurende de leerjaren wat betreft aantal af, de moeilijkheidsgraad en eisen nemen toe. In het examenjaar havo 5 en vwo 6 wordt aan één opdracht gewerkt: de meesterproef.