• Derde sailmail Willemijn 2018-2019

Derde sailmail Willemijn 2018-2019

Ontvangen 03-01-2019
Willemijn is aangekomen op St. Lucia.

Deze week was weer eens superdruk en leuk, en wat is de tijd weer snel gegaan! Op Kerstdag zijn we wakker gemaakt met een prachtig kerstverhaal van Wiebe. Voor de rest hebben we de dag niet zo veel gedaan. ’s Avonds hebben we een kerstdiner gehad. We begonnen met sushi, daarna aardappelen en stoofvlees, en als toetje tiramisu. Tweede kerstdag hebben we de bolinglakehike gedaan. Een hike van 8 uur, prachtig, maar zwaar. De uitzichten waren geweldig. We hebben eieren gekookt in het water en een kleimasker gehad. Het was echt heel goed voor mijn huid. Op de terugweg waren we al zo vies dat ik, Sophie B en Denise, maar door alle plassen heenliepen.  Dat was echt heel leuk. Mijn schoenen zijn alleen niet echt meer schoon.

De volgende dag was het tijd voor de stages, waar ik deckhand was. Eerst heb ik de tenders seastoot vastgemaakt, zodat ze goed vastlagen voor de golven. Daarna heb ik weer heel veel aan touwen getrokken.  We zijn voor het eerst overstag gegaan.  Ik zat bij het brace team.  De eerste keer ging niet helemaal goed, maar de tweede en derde keer gingen wel goed. Door het bracen heb ik weer een blaar bij mijn verzameling op kunnen tellen. Ik zit nu op 4, maar er zijn er al wel weer een paar dicht. We zijn in de nacht echt heel schuin gegaan. En het ontbijt was ook redelijk heftig.

We zijn tijdens de zelfstudie aangekomen op St. Lucia. De Talasa was heel groot niet mooier dan de Swan vind ik. De Talasa kreeg problemen met het anker, dus die is weggegaan. Dat betekende geen oud en nieuw met hen. We hebben gesurvivald op het strand. In mijn groepje van 4 hadden we veel eten, een toptent en een perfect vuur. Bijna perfect, want de rook deed intens veel pijn aan mijn ogen. De nacht was kort en pijnlijk. Onder me lagen namelijk stenen. En niet te vergeten had ik een hele leuke steen naast me, waarmee ik lepeltje-lepeltje moest liggen.

Ik heb mijn schoolwerk afgerond, dus nu mag ik deckhand spelen. Ik heb twee winches schoongemaakt, en het afval weggebracht. Het afval wegbrengen klinkt niet spannend, maar ik mocht de tender besturen. Ik ben alleen bij het wegvaren uit de haven tegen een bootje gebotst. En ik had twee pogingen nodig bij de boot. Dus het ging best goed. Ik ga solliciteren voor deckhand als eerste keuze en scheepsarts als tweede.