• Beat the Street op het Markland College!

Beat the Street op het Markland College!

Even een appje beantwoorden tijdens het fietsen, dat moet toch kunnen?!  Op woensdag 19 december is het de 'Actiedag Veilig Verkeersgedrag Markland College Zevenbergen'.

Leerlingen gaan deze dag aan de slag met verschillende thema’s over verkeersveiligheid en afleiding in het verkeer. De activiteiten worden georganiseerd in opdracht van de gemeente Moerdijk en in samenwerking met het Markland College Zevenbergen.

Project Beat the Street
In het project Beat the Street kunnen leerlingen langslopen in de gang of in de aula. TeamAlert gaat in gesprek met jongeren over hun fietsgedrag. De Samsung Beat the Street-app is een virtuele verkeersles, die is ontwikkeld voor kinderen. Met de Virtual Reality bril (VR bril) is het alsof de leerling zich echt in het verkeer bevindt. Via de Virtual Reality app worden leerlingen op een uitdagende manier bewust gemaakt van de gevaren in het verkeer en hun rol daarin. Beat the Street TeamAlert is van 09.00 uur tot 15.00 uur aanwezig.

Project 'Kruispunt'
Kruispunt is een project waarbij leerlingen, in een setting van een nagemaakt kruispunt en verkeerslichten, debatteren over hun eigen gedrag in het verkeer. Aan de hand van filmpjes en stellingen brengt een debatleider van TeamAlert een gesprek op gang over verkeersveiligheid. Het debat vindt plaats op het gemeentehuis in de Moerdijkzaal.

De leerlingen formuleren een voornemen voor veilig verkeersgedrag en beargumenteren waarom, hoe en hoelang ze dit gaan volhouden. Kruispunt vindt plaats in het gemeentehuis. Er wordt door een vakkundige jury een winnaarsvak uitgeroepen, en tevens kies de jury de beste debater van deelnemers.

Er zijn op 19 december drie sessies:

De eerste sessie is van 08.30-10.10 uur
De tweede sessie is van 10.25-12.05 uur
De derde sessie is van 12.40-14.20 uur.

De activiteiten bij het Markland College Zevenbergen komen voort uit het gezamenlijk convenant dat politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk in 2015 hebben ondertekend. Het doel is om structureel de verkeersveiligheid van naar schoolgaande kinderen te verbeteren.