• Masterskip 2018-2019
  • Masterskip 2018-2019
  • Masterskip 2018-2019
  • Masterskip 2018-2019
  • Masterskip 2018-2019

Masterskip 2018-2019

Ontvangen 26-11-2018
De grote reis van Willemijn van Hamburg is begonnen!

Beste allemaal,

Nog geen officiële Sailmail, maar een berichtje vooraf. Op zaterdag 24 november is mijn grote reis begonnen. Mede mogelijk gemaakt door u!

Wat ging vooraf:

In juni ben ik met mijn familie voor de eerste keer aan boord geweest van de Wylde Swan. Deze lag toen in de haven van Scheveningen tijdens de Volvo Ocean Race. Hoe gaaf was het om de eerste keer aan boord te gaan….

In september heb ik voor mijn verjaardag zeilkleding gehad en allerlei handige spullen om mee te nemen aan boord.

In de maand oktober en november ben ik druk geweest met het maken van mijn leerplan, opstellen leerdoelen, schoolplanning voor aan boord en het verzamelen van de nodige spullen die mee moeten. Mijn nieuwe laptop heb ik in november in gebruik genomen. Wellicht weet u dat ik dyslectisch ben en met aangepaste software mijn huiswerk maak.

Voor aan boord is dit eigenlijk wel heel handig. Ik heb geen stress gehad om mijn boeken digitaal te krijgen. Ik had alles al digitaal staan. Dit scheelde mij een heleboel tijd.

In oktober was er ook de eerste kennismaking met leraren en andere trainees in Utrecht. Super leuk om alvast kennis te maken met mijn nieuwe maatjes straks aan boord.

En dan eindelijk is het zover. Vroeg in de morgen op weg naar Schiphol! Een volle tas en onwijs veel zin. Uiteraard een traantje bij het afscheid nemen, maar nu aan boord is het in 1 woord FANTASTISCH!!!

Dank aan iedereen die een financiële bijdrage heeft gedaan aan het verwezenlijken van mijn droom! Dank aan team Markland voor het vertrouwen in mij om zo lang van school weg te mogen!

Tot de volgende echte Sailmail!

Groetjes Willemijn van Hamburg