• Geslaagde excursie Soldaat van Oranje

Geslaagde excursie Soldaat van Oranje

Op 7 november 2018 gingen de bovenbouwleerlingen met kunst/ckv en de begeleiders naar Soldaat van Oranje in Katwijk.

Na een gezellige busreis van ruim een uur kwamen we aan op het parkeerterrein van de TheaterHangaar. In de foyer was het erg druk, want de voorstelling zou door 1103 mensen bijgewoond worden.

Het bleek maar weer dat de musical voor iedereen toegankelijk is, want de leeftijden van de bezoekers varieerden van tien tot achttien jaar (en een paar oude docenten natuurlijk). De voorstelling was erg indrukwekkend. Dit had te maken met de inhoud van het stuk, maar natuurlijk ook door de entourage.

Het podium draaide, zodat de bezoekers steeds een andere setting te zien kregen. Door het spel van de acteurs en de prachtige decors hebben we een goede kijk in de Nederlandse geschiedenis gekregen. In het stuk waren uiteraard veel serieuze stukken, maar die werden afgewisseld met humor en liedjes.

Na afloop waren we erg onder de indruk en er werd nog veel over nagepraat in de bus. Net voordat we de bus instapten, zagen we één van de hoofdpersonen (Anton) in de foyer. Natuurlijk grepen we de kans om met hem op de foto te gaan! Het was een geslaagde excursie!