• ScienceMakers 2018
  • ScienceMakers 2018
  • ScienceMakers 2018
  • ScienceMakers 2018
  • ScienceMakers 2018
  • ScienceMakers 2018

ScienceMakers 2018

Op 14 november zijn Tuan Marijnissen, Isa Martens, Bart Reuvers en Marjolein van de Steenoven uit klas 4 vwo in het zonnetje gezet tijdens de ScienceMakers Awards.

Bij deze uitreiking worden jonge grootste denkers en doeners in de leeftijd van 10 tot 18 jaar gehuldigd, die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van wetenschap en technologie.

Met ScienceMakers, een initiatief van de Rijksoverheid en het Landelijk Techniekpact, wil men door het geven van deze aandacht het onderwijs stimuleren. Immers, goed voorbeeld doet goed volgen.

Afgelopen schooljaar hebben Tuan, Isa, Bart en Marjolein de landelijke finale van Technasium Top Award (TTA) gewonnen. Samen met alle andere winnaars van de verschillende nationale wedstrijden werden zij op het podium in het Corpus Museum gehuldigd en ontvingen zij een speciale award. Op het podium werden de leerlingen nog een aantal vragen gesteld door Dennis Weening, onder andere bekend van Expeditie Robinson.

Naast deze huldiging in het Corpus Museum te Oegstgeest, werd er door een jonge uitvinder, Lex Hoefsloot, een inspirerend verhaal verteld over zijn eerst op zonne-energie werkende gezinsauto. Deze auto, die als naam de 'Lightyear One' heeft meegekregen, komt media 2020 op de markt. Voordat de expositie begon, waarin de leerlingen hun idee van de Technasium Top Award presenteerden, was er nog afsluitend woord van dank. Dit werd verzorgd door Robert van der Zwan van het ministerie van Economische Zaken.

Op de expositie hebben Tuan, Isa, Bart en Marjolein hun idee van de MEDBUS gepresenteerd. De MEDBUS is een bus waarmee ze een nieuwe manier van voorlichting en zorg kunnen verspreiden in arme gebieden op de wereld.