• Afsluitend examen DELF junior A1, A2, B1
  • Afsluitend examen DELF junior A1, A2, B1
  • Afsluitend examen DELF junior A1, A2, B1

Afsluitend examen DELF junior A1, A2, B1

Dit jaar is op het Markland College Zevenbergen voor het eerst examen gedaan in DELF junior (Diplôme d’Études de Langue Française) op 3 verschillende niveaus!

Op zaterdag 16 juni hebben de leerlingen die dit schooljaar DELF hebben gevolgd op niveau A1 en A2 hun laatste examen afgelegd, namelijk “Production Orale” (spreekvaardigheid). Dit examen werd afgenomen op het Augustinianum in Eindhoven. Op woensdag 6 juni hadden alle leerlingen reeds hun schriftelijke examens gedaan, namelijk "Compréhension Orale",“Compréhension écrite” en “Production écrite”. 

Eén leerling, Swen van Geel, heeft deelgenomen op niveau B1. Swen heeft zijn mondelinge examen op zaterdag 9 juni op het Gymnasium Haganum in Den Haag gedaan. 

Alle leerlingen hebben het gehele schooljaar onder begeleiding van mevrouw Van Elzakker en haar stagiaire mevrouw Nugteren geoefend met lezen, schrijven, luisteren en spreken van de Franse taal. Ook mevrouw Burink heeft onze kandidaat op niveau B1 regelmatig geholpen met schrijf- en spreekvaardigheid.

 Iedere leerling heeft dit jaar hard gewerkt. Voor wat betreft DELF zit het schooljaar er nu op. Nu is het wachten op de “attestations de réussite” voor Ahmed, Isabelle, Hannah, Eileen, Bente, Elise, Eloïse, Teun, Luca en Swen!