• Gouden Schoolkantine Schaal
  • Gouden Schoolkantine Schaal

Gouden Schoolkantine Schaal

Het Markland College Zevenbergen heeft de 'Gouden Schoolkantine Schaal' van het Voedingscentrum Nederland.

In 2019 heeft het Markland Zevenbergen voor de tweede keer de Gouden Schoolkantine Schaal behaald. Dit betekent dat de schoolkantine gezond is ingericht volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum Nederland. In een gezonde schoolkantine staat een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod centraal. Het oog van leerlingen valt daardoor meteen op de keuze van gezonde broodjes, snackgroente en fruit. Daarnaast er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt in de school. De leerlingen zijn blij met het aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Richtlijnen Gezondere Kantines
Het Markland College Zevenbergen houdt de kantine gezond aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat ze gezonder leven, dan is het belangrijk dat ze ook op school gezond kunnen eten en drinken. Ze brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen om een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Aanbod
In een gouden schoolkantine bestaat tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes, zowel bij de counter als in de automaten. Zo zijn er verse bruine broodjes met zalm, mozzarella, geitenkaas, panini's, halfvolle melk en er is altijd een aanbod van verse fruit. Ook is er een watertappunt naast de aula waar leerlingen gratis hun flesje kunnen vullen.

De Gezonde Schookantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Klik hier voor meer informatie over dit project.