• Buurt gecheckt

Buurt gecheckt

Dinsdag 8 mei hield de gemeente Moerdijk de Jeugdschouwdag: 27 derdejaars van het vwo gingen in het kader van hun maatschappelijke stage in groepjes met gebiedsbeheerders van de gemeente Moerdijk op pad voor een buurtcheck.
De jeugdbuurtcheck of -schouw is een manier om ook de visie van de jeugd op de kwaliteit van de openbare ruimte mee te nemen. Wethouder Zwiers, die de maatschappelijke stagedag opende, zei benieuwd te zijn met welke punten de leerlingen zouden komen wat betreft de inrichting van de omgeving én wat betreft verkeerssituaties. "Ik wens jullie in elk geval een leerzame en vooral ook leuke maatschappelijke stagedag. Het is in elk geval technisch weer," zo zei hij.

Na de officiële opening werd door de leerlingen korte presentaties gegeven over hoe zij de openbare ruimte beleven. Daarma gingen ze op pad om in Zevenbergen, Langeweg, Fijnaart, Klundert, Standdaarbuiten, Moerdijk, Zevenbergschen Hoek, Willemstad of Noordhoek een buurtcheck uit te voeren. Samen met gebiedsbeheerders werd kritisch gekeken naar de kwaliteit van de openbare ruimte, werden er beoordelingen gegeven en foto's of filmpjes gemaakt. Rond de klok van half drie zat de buurtcheck erop en werden na een gezamenlijke afsluiting uur in de raadzaal van het gemeentehuis de resultaten ingeleverd.
> In beeld