• Sailmail van Sem

Sailmail van Sem

Ontvangen 03-01-2018
"Gelukkig nieuwjaar allemaal!".

Dit jaar was een oud en nieuw om nooit te vergeten, naast ons lag een boot van School at Sea. Met alle kinderen van die boot hebben we gebarbecued en een feest gehad, toen hebben we op onze boot tot 12 uur gewacht en we hebben olliebollen gegeten en fruitpunch gedronken. Toen sprongen we met z’n allen in het water en zijn we met 30 man naar de andere boot gezwommen; daar hebben we nog een beetje gefeest en daarna teruggezwommen.

Nu liggen we op Sint Lucia, het is heel mooi en je kan er lekker snorkelen. We hebben vandaag een schildpad gezien en stak soms met z’n kopje boven water. We mogen vandaag het land op en dan hoop ik dat ik internet heb zodat ik iedereen gelukkig nieuwjaar kan wensen. Kerst was ook leuk geweest en we hebben met z’n allen een groot kerstdiner gehouden. Daarna hebben we nog een beetje gefeest. Grenada (het eiland waar we vorige keer lagen) was veel meer op toerisme gericht. Nu liggen we aan een steen vast en naast het strand. Je kan lopen vanaf het strand naar het stadje.

Vandaag is het 1 januari ’18 en we hebben lazy Monday, het is een beetje rustig nu en het is warm. Met mij gaat alles goed, maar gisteren had ik een beetje hoofdpijn en was heel moe, maar dat was ’s middags wel weg.

Ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat! Gelukkig nieuwjaar allemaal!

En:

(23-12-2017)

Hallo landrotten, 

Vandaag zijn we, met een recordtijd (van de Wylde Swan), aangekomen op Tobago, de oversteek duurde 17 en een halve dag. We zijn om 2 uur aangekomen. We mogen het land nog niet op omdat de plek waar we heen moesten, pas morgenochtend tien uur opengaat.

We hebben al wel heel veel gezwommen en het was heerlijk, ook zagen we drie keer een pelikaan. En we gaan dus kerst vieren in de zon op Tobago! Vanaf morgen kunnen we heel misschien wel wat wifi meepikken bij een winkeltje of iets dergelijks, want het kost 5 euro per mb om hier te internetten! We liggen in Pirate Bay bij een heel klein dorpje. Het ziet er wel supermooi uit. Morgen is het nog toetsdag en daarna mogen we waarschijnlijk het land op. Ik zal kijken wat ik kan doen qua wifi.

We zijn deze week weer dolfijnen tegengekomen, maar we kregen ook een onverwachte gast langs. Opeens zwom er een enorme walvis langs, het was echt supergaaf om te zien, maar ik had gehoopt dat hij wel iets spectaculairs zou doen voor onze boot.

Alvast een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.