• Sailmail van Sem

Sailmail van Sem

Ontvangen 19-12-2017

Hallo allemaal,

Ik heb jullie sailmails ontvangen, Leuk! Er zitten al weer 2 weken op, de tijd gaat zo snel hier.

Laten we beginnen met het slechte nieuws,  Shrimpy de huisuil is overleden. Shrimpy is een paar dagen geleden aan komen vliegen, hij was verzwakt en had het zwaar, we gaven hem te eten en drinken, maar redde het niet. Hij nam een mooie duik naar beneden en landde in een grote golf R.I.P. Shrimpy. Tony kwam donderdag slecht nieuws vertellen, er was iemand aan boord gekomen en deze persoon wilde niet dat we verder gingen. Dit was natuurlijk heel slecht nieuws. We moesten in groepjes naar boven, op dat moment geloofde niemand meer dat het echt was. Toen we boven kwamen werden we geblinddoekt, we moesten zonder te kijken door een parcours van touwen en ondertussen werden we nat gemaakt. Toen we daarmee klaar waren moesten we touwtje trekken en de winnaar mocht door. We moesten toen met ons hoofd in zout water dropjes gaan vangen, daarna moesten we met ons natte hoofd in een bak meel lolly’s gaan vangen. Toen kwamen we bij Poseidon, we kregen drie opdrachten, eerst moesten we oma Barbera aanbidden, daarna moesten we een dode vis kussen, en daarna moesten we een shotje zeewater nemen. Toen werden we door een crewlid helemaal natgespoten. Daarna moesten naar beneden om af te drogen en nieuwe kleren aan te doen. We kregen opeens de opdracht om ons te verkleden voor een fotoshoot. Iedereen trok toen verkleedkleren aan. Toen we boven kwamen was er ipv een fotoshoot, een groot feest, de halfwayparty omdat we op de helft waren. Nu moeten we nog 800 mile van de 3000.

Ook zijn de interships begonnen, hier kunnen we het vak gaan volgen van wat je wil worden tijdens de scheepsovername. Ik volg nu engineer, we hebben gisteren een motor van een winch gecheckt, maar kregen hem niet aan de praat. Nu moet ik een ventilator aan de praat krijgen en als beloning krijg ik m in mijn bed voor een nacht, dit zou heel fijn zijn omdat het echt heel warm is in de mainhold. Nadat ik mijn engineer intership heb afgerond, ga ik een intership head teacher doen, dan mag je allemaal dingen plannen en regelen, dus hopelijk gaat dat goed.

Ik ben helaas dood in het moordspel (facebookstukje), maar sta nog steeds eerste omdat ik het meeste moorden heb.

Met mij gaat nog steeds alles goed, het is lekker weer en er zijn bijna geen wolken, ik voel me eigenlijk alleen maar beter en beter. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. 

Tot de volgende sailmail!