• Veilig verkeersgedrag

Veilig verkeersgedrag

Verkeersveiligheid en verkeersgedrag stonden vandaag, maandag 18 december, centraal voor onze derdejaars leerlingen. Ze gingen deze dag onder leiding van medewerkers van TeamAlert aan de slag met het project The Battle (mavo) en Take Five (vwo en havo).

Al beeldende wijs lieten bij The Battle leerlingen veilige en onveilige situaties zien die door hun teamleden geraden moesten worden. Bij Take Five gingen de leerlingen aan de slag met het maken van een film.

De verkeersdag op onze school vond plaats in het kader van de campagne Bewust op Weg 'Fris de winter in' van de gemeente Moerdijk. Wethouder Thomas Zwiers was dan ook naar onze school gekomen om het startsein te geven voor de actiedag. Hij vertelde de leerlingen dat hij al te vaak had meegemaakt dat mensen een ernstig ongeluk kregen. "Ongelukken die je altijd bijblijven. Als gemeente proberen we alle verkeersknelpunten in de gemeente op te lossen, maar naast dat alles verkeerstechnisch klopt, is het gedrag in het verkeer zo enorm belangrijk. Daarom hoop ik dat jullie een leuke dag, maar vooral ook een leerzame dag hebben."

> In beeld