• Sailmail van Sem

Sailmail van Sem

Ontvangen 12-12-2017

Hallo daar, 

Toen we aankwamen op Tenerife moesten we een lange busreis maken naar de boot. Toen we op de boot aankwamen, werden eerst de bedden ingedeeld. Ik kwam in een hangmat, dat was dus jammer. Eerst sliep de hangmat wel oké, maar daarna op zee niet meer.

De eerste dag op zee ging aan het begin goed. Ik was niet zeeziek en alles verliep prima, behalve dat ik werd geraakt door een grote golf. Wat later die ochtend begon ik zeeziek te worden. Ik heb in totaal maar vier keer overgegeven, dat is weinig in vergelijking met anderen. Wel was ik heel moe, dus heb ik veel geslapen.

Tijdens de eerste dagen kwam zelfstudie niet echt aan de orde. Ik sliep veel en binnen kon ik niet zitten, want daar werd ik te misselijk. Ook probeerde ik de eerste nacht in de hangmat te slapen, maar ik kwam daar na vijf minuten overgevend uit. Ik heb de eerste week dus op de banken in de mainhold geslapen. Nu gaat het heel erg goed en ik ben niet meer misselijk!

We zijn nu langs de Kaapverdische eilanden en varen in westelijke richting naar de Cariben. We hopen dat we in totaal in twintig dagen daar zijn; we zijn nu op de zesde dag op zee. Nu vliegen er soms wat vogels over de boot en die komen dan uitrusten, vanochtend zat er zelfs een uil. Ook hebben we al twee keer vis gevangen, dit waren dorades. Ze waren redelijk groot en we hebben er al een ontleed en deels opgegeten. Ook zagen we opeens veel vliegende vissen. Er zijn er twee op de boot gekomen, de ene raakte mijn hoofd, die is teruggegooid, de andere raakte iemand anders, die heb ik toen teruggegooid.
Ook hebben we twee keer dolfijnen gezien, deze waren kleiner dan verwacht. Ook was de ene groep heel klein en die was na een minuutje weer weggezwommen; de andere groep dolfijnen was groter en die dolfijnen bleven langer. Het is heel lastig om daarvan foto’s te maken of ze te filmen omdat ze veel onder water zijn.

Gisteren was het pizza Sunday, toen hebben we ook toetsen moeten maken. Ik had een biotoets, en die ging goed. We hebben gisteravond 24 pizza’s gemaakt, iedereen mocht dus een halve. Vandaag is het lazy Monday, we mochten uitslapen en we schrijven nu met z’n allen sailmail. Vandaag hoeven we dus helemaal niks te doen. Vandaag is het pancake Monday dus we eten pannenkoeken. We varen het warme weer tegemoet en dat voel je, ook al is er vandaag het eerste spatje regen waargenomen.

Met mij gaat dus alles goed, met jullie ook? Iedereen is aardig. Vandaag krijg ik gelukkig een bed, dus ik hoef niet meer rond te zwerven.

Doei allemaal!
Groeten van Sem 
Tot de volgende sailmail!