• Zorg dat je gezien wordt in het verkeer!

Zorg dat je gezien wordt in het verkeer!

Vrijdag 8 december a.s. wordt bij het Markland College Zevenbergen een grote fietsverlichtingscontrole gehouden. De fietsverlichtingscontrole is een actie die wordt georganiseerd door de gemeente Moerdijk, in samenwerking met politie, BOA’s en Veilig Verkeer Nederland. Het is onderdeel van de Bewust op Weg-campagne ‘Fris de winter in’.
Is de fietsverlichting in orde, dan krijgen leerlingen uit handen Veilig Verkeer Nederland een leuke gadget. Is de fietsverlichting nog niet op orde? Repareer deze dan snel! Hiermee wordt niet alleen de verkeersveiligheid verhoogd, maar mag je ook de gadget in ontvangst nemen!

De activiteiten bij het Markland College Zevenbergen komen voort uit de gezamenlijke verklaring die politie, Veilig Verkeer Nederland, het Markland College Zevenbergen en de gemeente Moerdijk op 23 oktober 2015 hebben ondertekend om structureel de verkeersveiligheid voor fietsende, naar schoolgaande leerlingen te verbeteren.

Bewust op weg: Fris de winter in
Bewust op Weg ‘Fris de winter in’ loopt van september tot en met december. Tijdens deze campagnemaanden staan verschillende activiteiten gepland zoals het opfrissen van de verkeersregels, nuchter deelnemen aan het verkeer, de fietsverlichting op orde hebben en de auto wat vaker laten staan. Met deze activiteiten wil de gemeente Moerdijk, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant en Veilig Verkeer Nederland, haar inwoners voorbereiden op de winter en samen zorgen voor een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving. De campagne is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Noord-Brabant.