• Technasiasten ontmoeten prof. dr. Erik Scherder

Technasiasten ontmoeten prof. dr. Erik Scherder

Vier leerlingen uit 6 vwo, Famke Bos, Anouk Bruijnzeels, Kim Holling en Marre van der Lely, hebben dinsdag 21 november de unieke mogelijkheid gekregen om met de bekende neuropsycholoog prof. dr. Erik Scherder in gesprek te gaan. De professor gaf deze dag in Sprundel voor de Rotaryclub Rucphen-Zundert-Halderberge een lezing met als titel Kom in beweging tegen dementie; Famke, Anouk, Kim en Marre gaan voor hun meesterproef voor het technasiumvak O&O onderzoeken hoe dementerende ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. 

Neuropsycholoog Erik Scherder, bekend van onder meer De Wereld Draait Door, gaf een college van een uur waarin het menselijk brein centraal stond. Op zijn bekende enthousiaste manier had hij een inspirerend verhaal over hoe een actievere leefstijl kan zorgen voor een lagere kans op het krijgen van dementie: onder meer kwam aan de orde dat door minimaal een half uur aaneengesloten per dag intensieve arbeid te leveren (fietsen, wandelen, ..) de hersenen fitter blijven.

Na afloop van de lezing spraken de leerlingen met de professor over hun onderwerp voor de meesterproef voor het technasiumvak O&O. Technator meneer Van Leent:"Professor Erik Scherder nam echt de tijd voor de leerlingen, fantastisch om te zien. Plus werd er ook nog een belafspraak met hem gemaakt. 'Want', zo gaf professor aan, 'eigenlijk is de tijd die voor het gesprek stond gepland (10 minuten) te kort om al hun vragen te beantwoorden'."