• Sailmail van docent scheikunde aan boord van Wylde Swan

Sailmail van docent scheikunde aan boord van Wylde Swan

Ontvangen 15-11-2017
"Alweer de laatste mail van onze reis."

Afgelopen week stond er een geweldige excursie naar Lissabon op het programma. Daar kende onze kok Nadine een bevriende gids die voor ons een tour op E-bikes door de stad had geregeld. Vooral het rijden op E-bikes gaf de trainees een geweldig kick. Daarnaast was onze gids Brenno een inspirerende verteller. Hij liet ons kennismaken met de Portugese geschiedenis vanaf de romeinse tijd tot het heden. Hij deed dit aan de hand van plekken waar een monument of een standbeeld stond. Op deze wijze ontstond er een mooi samenhangend geheel. Onze trainees weten nu o.a. alles over de grote ontdekkingsreizen over de wereld in de 15e en 16e eeuw.

Na deze inspirerend excursie mocht iedereen nog een aantal uren de stad in.

De volgende dag werd er op het eind van de dag een excursie gemaakt naar een stichting die zich bezig houdt met het verzamelen van overtollig voedsel van restaurants en supermarkten en die vervolgens verwerkt in maaltijden die gratis beschikbaar worden gesteld voor de minderbedeelden. De trainees werden bij het uitdelen van de maaltijden betrokken.

In de middag voor vertrek werd er in een centrale les nog aandacht geschonken aan de overproductie van voedsel in onze wereld en de uitwassen die dit tot gevolg heeft. Kortom een zeer zinvol uitstapje.

De volgende dag werd  vertrokken naar Madeira. Een zeer enerverende gebeurtenis. We hadden de stevige wind (eindelijk) volledig in de zeilen. En dat laatste hebben we geweten! Hoge golven die zo nu en dan overboord sloegen en een nachtrust die maar niet wilde lukken. Menig trainee zat er even doorheen. Een geluk bij een “ongeluk” was dat boot door de stevige wind eerder in Madeira aankwam waarmee tevens alle ellende weer snel vergeten was. En daar was gelukkig ook het moment dat eindelijk de korte broek gedragen kon worden. Op Madeira hebben de trainees na de toetsen van zondag, in het binnenland een hike gemaakt naar een waterval. Op deze wijze zagen ze ook iets van het binnenland van Madeira.

En vandaag hebben ze voor de eerste keer een Lazy Monday. Eindelijk een keer uitslapen. Daarnaast is de scheepsovername begonnen. Aangezien we met zo weinig trainees zijn heeft de crew besloten om de functies elke drie dagen te rouleren. Op deze wijze kon iedereen minimaal een keer zijn favoriete functie bemachtigen.

Groet,
Kees Tijdink

Dinsdag 21 november a.s. is etappe A van Masterskip Wylde Swan voorbij en komt Sam van Hulten naar huis (en school)! Wij wensen haar nog fantastische dagen toe op Masterskip Wylde Swan!