• Sailmail van Masterskip Wylde Swan

Sailmail van Masterskip Wylde Swan

Ontvangen woensdag 01-11-2017

Weer een weekje verder. Hier aan boord loopt alles gesmeerd. Zoals als in de vorige sailmail vermeld waren we vorige week maandag in Douarnenez. Nog steeds even mistroostig weer als in Falmouth. Gelukkig was het de dag erna een stuk mooier. Het zonnetje scheen maar echt warm is het nog niet. We bezochten daar het scheepvaartmuseum. Op zich is dit wel interessant, maar als de begeleidende tekst alleen in het Frans is haken de trainees snel af. Gelukkig konden ze zich na afloop uitleven met een potje voetbal.

De volgende dag vertrek richting de zon. We steken de Golf van Biskaje over. Dit jaar hebben we geluk . De wind komt uit het oosten (land afwaarts) waardoor het water een stuk rustiger was. Voor de zeeziek gevoelige leerlingen  was dat een opsteker. Na ruim drie dagen kwamen we zaterdag aan  in Muros in Spanje(Galicie). En het weer was onderweg steeds mooier  geworden. De trainees doken nadat we aangelegd hadden in de haven vrijwel meteen in het water om te gaan zwemmen. Op de kade was er volop belangstelling van de Spanjaarden voor onze boot. Blijkbaar komt zo iets niet zo vaak langs.

Zondag was zoals gewoonlijk weer toetsdag met in de avond het geweldige smokkelspel. Maandag 30 oktober (vandaag) zijn we met de bus naar Santiago de Compostella gegaan. De trainees kregen allerlei opdrachten mee die te maken hadden met deze pelgrimsstad. Ze waren in groepjes druk in de weer en hebben dan ook volop genoten. Dit was dan een update van de reis.

Groet,
Kees Tijdink

(Docent scheikunde aan boord van Masterskip Wylde Swan en coördinator van de contacten naar de buitenwereld.)