• EUREKlAs: 'Hoe ziet de basisschool er in de toekomst uit?

EUREKlAs: 'Hoe ziet de basisschool er in de toekomst uit?

'De PO-raad vraagt van jullie team om een plan uit te werken waarbij je een maquette maakt van een schoolgebouw dat er geheel nieuw uitziet. De bedoeling is dat je aansluit bij de belevingswereld van alle leerlingen van de basisschool. [ ...]

Verder vraagt de PO-raad om een plattegrond te maken van het klaslokaal van de toekomst waarbij je met afbeeldingen een indruk geeft van hoe dat eruit zou kunnen komen zien. De PO-raad vindt het belangrijk dat mensen uit jouw omgeving kiezen voor deze nieuwe school. De PO-raad vraagt jullie om een 'pakkende' poster te maken waarin je P’s van marketing verwerkt.'

Dinsdag 24 oktober is bij onze school het voorloperstraject EUREKlAs van start gegaan: de komende weken buigen groep-8-ers van verschillende basisscholen zich op de dinsdagmiddagen over deze opdracht, die door onze docenten is bedacht.

Door deel te nemen aan het voorloperstraject EUREKlAs van onze school kunnen de groep 8-ers kennismaken met het voortgezet onderwijs en met name ervaren hoe er bij het Markland College Zevenbergen bij het technasiumvak Onderzoek&Ontwerpen wordt gewerkt.

Dinsdag 19 december is de laatste 'EUREKlAsles': dan zullen de EUREKlAssers in de aula van onze school de door hen gevonden en gecreëerde oplossingen voor de basisschool van de toekomst presenteren!

Wij wensen de EUREKlAssers veel plezier op onze school!