• Wiskundetoernooi Nijmegen

Wiskundetoernooi Nijmegen

Vanmorgen (29 september) zijn Levi Voeteé, Bram van Drimmelen en Martine Vrijhof uit 6 vwo en vijfdejaars vwo-leerlingen Fenne van Dongen en Maaike de Vries samen met docent wiskunde, meneer Van Leent, afgereisd naar Nijmegen om bij de Radboud Universiteit deel te nemen aan het Wiskundetoernooi voor teams uit 5 en 6 vwo.

In de eerste ronde heeft ons team 120 punten behaald en staat daarmee in de middenmoot.
Meneer Van Leent (rond een uur of een vanmiddag): "Vanmorgen werd de estafettewedstrijd gehouden waarbij de groepen verschillende vragen voorgeschoteld kregen. De leerlingen hebben hiermee 120 punten behaald en we zitten daarmee in de middenmoot. Vanmiddag worden opdrachten over een van tevoren bekend thema gemaakt. De leerlingen hebben het goed naar hun zin en genieten van al het moois wat de wiskunde brengt." > In beeld

Wordt vervolgd.
Docent meneer Van Leent laat zaterdag 30 september weten:"De middagwedstrijd had als naam Sum of Us. Hierin stond een maatschappelijk relevant thema centraal: het thema van 2017 was foutverbeterende codes. Tijdens de Sum of Us moeten de leerlingen verschillende opdrachten maken om daarmee zo veel mogelijk punten te verdienen. Lastige opdrachten waren het volgens de leerlingen, maar met het behalen van 180 punten hebben ze het gewoon goed gedaan. Samen met ochtendscore leverde dat dus 300 punten op en met dit puntenaantal eindigde het team op een 68e plaats. Als je weet dat nummer 30 op de ranglijst 400 punten had, kunnen we spreken van een grote middenmoot. De eindwinnaar, het Christelijk Gymnasium uit Utrecht, stak er met 815 punten met kop en schouders bovenuit.
De leerlingen gingen na afloop moe, maar voldaan, naar huis, precies twaalf uur na het vertrek kwamen ze om 19.00 uur weer terug in Zevenbergen. Ze kunnen terugkijken op een mooie dag en zijn weer een mooie ervaring rijker!"