• De buurt gecheckt

De buurt gecheckt

Dinsdag 16 mei gingen in het kader van de maatschappelijke stage vwo'ers van klas ZA3J samen met gebiedsbeheerders van de gemeente Moerdijk op pad om in verschillende kernen de  buurt te checken c.q. schouwen.

"Als gemeente vinden we het erg belangrijk dat wegen en groen keurig netjes op orde zijn. Aan jullie de vraag vandaag goed te gaan kijken en ons te laten weten wat jullie ervan vinden", aldus wethouder Thomas Zwiers, die bij de start van het maatschappelijke stageproject onze leerlingen ook de opdracht meegaf te letten op verkeerssituaties.

Na tekst en uitleg over het onderhoud binnen de gemeente, de check daarop en wat met meldingen wordt gedaan, gingen onze leerlingen in groepjes onder leiding van de gebiedsbeheerders schouwen in Zevenbergen, Zevenbergschen Hoek, Langeweg, Fijnaart, Willemstad, Klundert, Noordhoek en Standdaarbuiten. Bevindingen konden gemeld worden via onder meer de BuitenBeter app van de gemeente. Aan het eind van de dag volgde in de raadszaal in het gemeentehuis de presentatie.

> In beeld (foto's gemeente Moerdijk)