• De welbekende laatste loodjes…

De welbekende laatste loodjes…

Ja hoor, het is weer zover. De carnavalsvakantie ligt al weer een paar weken achter ons en we vliegen door onze tijd heen. Voor alle examenkandidaten wachten alleen nog de herkansingen en examentrainingen. Met nog zo’n vijf weken om alles nog even extra goed te leren en dan in twee weken gemiddeld acht examens! Daarna volgen er wel drie heerlijke maanden vakantie waarin iedereen lekker kan uitrusten van zijn of haar harde werken.Voor de andere leerlingen duurt het allemaal nog even net wat langer. Na twee weken meivakantie (die over drie weken al begint!) mogen zij nog negen weken wachten. Alhoewel… dat zijn drukke weken met nog een belangrijke afsluiter: de laatste toetsweek.

Ik heb nu al vijf jaar het einde van het schooljaar meegemaakt en ieder jaar opnieuw ben je weer verrast dat het zo ontzettend snel gaat. Dus jongens en meisjes, verkijk je niet op de tijd, het lijkt nog lang, maar het is zo voorbij! Dat betekent niet alleen snel vakantie, maar ook tijd om nu nog dingen af te ronden. Maak een lijstje met alle projecten, verslagen en belangrijke toetsen die eraan komen en zorg ervoor dat je je tijd nuttig besteedt. Niemand zit erop te wachten om in de laatste weken nog elke dag hele verslagen af te moeten maken. Nu is het misschien even rustig, maar dat blijft niet lang.

Ik wil niemand bang maken en niet zeggen dat je de hele dag aan school moet werken, maar onthoud: alles wat je nu doet, hoef je straks niet te doen!

En als allerlaatste wil ik jullie allemaal nog veel succes wensen in de komende tijd. Deze weken kunnen nog allesbeslissend zijn voor je overgang of het al dan niet slagen. Ga ervoor en beter dan je best kun je niet doen ;)