• Wist je dat?

Wist je dat?

Wist je dat net zoals de vingerafdruk ook de tongafdruk bij ieder mens uniek is?
De vingerafdruk is bij elk mens uniek, maar ook de tong is uniek bij iedereen. De plaatsing van smaakpapillen, vorm, grootte, etc.

Wist je dat een meerval ruim 27000 smaakpapillen heeft?
Voor de duidelijkheid: een mens heeft 9000 smaakpapillen.

Wist je dat

Wist je dat ijsberen linkspotig zijn?
Samen met de andere poolberen zijn ook ijsberen linkspotig! Ze zullen eerder een visje met de linkerpoot uit het water halen dan met de rechterpoot.

Wist je dat Bill Gates in 2010 en 2008 niet de rijkste man was?
Carlos Slim Helu heeft in 2010 een eigen vermogen van 53,5 miljard. Hij is in 2010 officieel de rijkste man ter wereld. Bill Gates staat 2e met een eigen vermogen van 53 miljard.

Wist je dat Coca-Cola vroeger cocaïne bevatte?
Coca-Cola is uitgevonden door de apotheker John Pemberton, die het drankje als een medicijn ontwikkelde tegen onder andere hoofdpijn en vermoeidheid. Het idee om het drankje Coca-Cola te noemen, komt van zijn zakenpartner Frank Robinson in 1885. De naam komt van de twee "medische" ingrediënten: een extract van cocabladeren en kolanoten. Hoeveel cocaïne er in cola zat, is niet duidelijk, maar dat het er inzat staat vast. Het was zelfs zo dat Frederick Allen vond dat het erin moest blijven, ondanks de hevige kritieken, om de naam Coca-Cola te beschermen. Tegenwoordig zit er natuurlijk geen cocaïne meer in.

Wist je dat het grootste zwembad ter wereld wel 1013 meter lang is?
Het grootste zwembad ter wereld is 1013 meter lang en ligt in Chili. In het resort San Alfonso del Mar in Algarrobe aan de zuidkust van Chili bevindt zich namelijk het grootste zwembad ter wereld! Wel is het zwembad gevuld met zout water.

Wist je dat ratten en paarden niet kunnen overgeven?
Ook een aantal andere knaagdieren naast de rat kunnen niet overgeven. Het paard kan dit ook niet. Ze moeten dus niks verkeerds naar binnen werken.

Wist je dat Mohammed de meest voorkomende naam is in de wereld?
Zoals het feitje al zegt: in deze wereld heten de meeste mensen Mohammed.

Wist je dat de omtrek van de aarde wel 40.000 kilometer is?
De aarde is ongeveer 5.000.000.000 (5 miljard) jaar geleden ontstaan uit een wolk van gas, stof en puin. Dat gas ontstond toen het heelal werd "geboren".
De aarde heeft een omvang van 40.000 km. Ze draait door de ruimte langs de zon met een snelheid van 30 km/sec. Licht kan in 1 seconde tijd bijna 8 rondjes om de aarde maken.

Wist je dat meer dan 50 procent van de wereldbevolking nog nooit heeft getelefoneerd?
Meer dan 50% van alle mensen op de wereld hebben nog nooit met iemand gebeld.

Wist je dat een vrouw gemiddeld 2 jaar van haar leven in een badkamer doorbrengt?
Om precies te zijn zelfs 2,2 jaar. Iedereen kent het ritueel wel. Lang douchen, lang optutten en nog 3 keer terug om te kijken of alles nog goed i