• Berkay Ulasli en Ilse Vissers naar regiofinale Read2Me

Berkay Ulasli en Ilse Vissers naar regiofinale Read2Me

Berkay Ulasli uit klas ZMk1C en Ilse Vissers uit klas ZHm1F vertegenwoordigen vrijdag 24 maart in Roosendaal het Markland College Zevenbergen tijdens de regionale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me. Nadat in de brugklassen al eerder de klassenfinales waren gehouden, werd onlangs in de activiteitenweek de schoolfinales gehouden en namen de winnaars van de verschillende klassen het tegen elkaar op in een finale voor mavo en een finale voor havo/vwo.

Het aanwijzen van de winnaar werd overgelaten aan een deskundige jury. Niemand minder dan jeugdboekenschrijver Dirk Bracke zat aan de zijde van voorleeskampioen 2016 Lieke Kreeft en docente Nederlands mevrouw Van Broekhoven, die voor de vwo-finale haar plaats afstond aan teamleider vwo meneer Pegels.

Docent Nederlands, meneer Cloïn: “De jury had een zware taak aan het aanwijzen van de winnaars, want in allebei de rondes lag het niveau erg hoog. Toch wisten Berkay Ulasli voor mavo en Ilse Vissers voor havo/vwo boven de andere deelnemers uit te stijgen. Zij werden uitgebreid gefeliciteerd met hun overwinning en gaan nu op 24 maart in Parrotia in Roosendaal een gooi doen naar de titel van Voorleeskampioen!”

Berkay en Ilse, van harte gefeliciteerd en heel veel succes op vrijdag 24 maart!