• Ontdekken in de EUREKlAs

Ontdekken in de EUREKlAs

‘Zachtere stoelen, meer natuur, langere pauzes van 30 minuten., klimtoestellen voor grote kinderen en kleine kinderen, thuis opgehaald worden door de schoolbus, minder huiswerk, niet een te grote school, niet te veel kinderen, ongeveer 10/12 lokalen, in iedere klas een dier dat de kinderen moeten verzorgen, langere gymtijden, windmolens en er liggen zonnepanelen op het dak.’

Zo ziet de basisschool van de toekomst met als naam De ontdekking eruit van Eline Gouma van basisschool De Arenberg, Thijs van Opdorp van baisschool De Mariaschool, Siem Huiskamp van basisschool De Neerhof en Jesse van Wijk van basisschool Het Bastion.

Dinsdag 20 december presenteerden zij en 14 groepjes leerlingen van de EUREKlAs 2016-2017 hun idee en ontwerp aan o.a. ouders, opa’s, oma’s en een jury bestaande uit technasiasten van 4 vwo, meneer Pegels, teamleider van het vwo, en technator meneer Fischer.

De grote presentatie was de afsluiting van het voorlopersproject EUREKlAs dat dinsdag 1 november van start was gegaan. Sindsdien waren elke week op de dinsdagmiddag 56 basisschoolleerlingen naar onze school gekomen om te werken aan de opdracht Ontwerp de basisschool van de toekomst.

Alle resultaten en presentaties waren bijzonder goed en alle leerlingen van de EUREKlAs ontvingen dan ook een certificaat en kregen het spel People, Planet, Profit. De titel Het beste idee van de EUREKlAs was volgens de  jury echter voor  Eline, Thijs, Siem en Jesse met hun basisschool De ontdekking!

Technator meneer Van Leent:”Na afloop kwamen veel leerlingen en hun ouders ons bedanken en hun lof uiten over dit project, heel leuk! Wij vonden het weer heel leuk om het voorlopersproject uit te voeren en de basisschoolleerlingen in de technasium-/T&T-werkplaats aan het werk te zien!”

> In beeld: EUREKlAsleerlingen aan het werk
> Presentatiemiddag EUREKlAs