• Sailmail van Anouk

Sailmail van Anouk

Ontvangen 20-12-2016

Lieve iedereen,

Daar schrijf ik weer, nu vanuit het mooie Dominica (blablabla, lekker weer enzo). We liggen bij Rouseau, de hoofdstad. Het is hier supermooi en weer iets moderner dan St.Lucia. Vandaag mocht ik mee met de customs, we moeten ons dan aanmelden bij een nieuwe ligplaats. Het was echt heel gaaf!

Gisteren voeren we weg vanuit St.Lucia, echt een heel mooi eiland. Ik wilde niet meer weg. Het eiland is niet heel groot en bestaat vooral uit twee hele grote bergen: Petit Piton en Grand Piton. Gisteren hebben we de Petit Piton beklommen, echt heel gaaf! Maar wel één grote spring- en klautertocht. Iedereen was heel moe.

Zaterdag hadden we een verassingsactiviteit, Nienke had iets leuks georganiseerd. WE GINGEN SURVIVALLEN op het strand! We zwommen met onze tasjes op onze hoofden naar de kant en begonnen met het bouwen van een hut. Er waren groepjes gemaakt en iedereen ging een hut bouwen, vuur maken, drinkwater maken en eten zoeken. Wij begonnen met de hut, waarbij we hulp kregen van vier superlieve lokale jongetjes. We hebben samen een hele mooie hut gemaakt van takken, lianen en planken. Ze zochten kokosnoten voor ons en leerden ons hoe we ze open moesten maken en hoe we ze moesten eten. Een ‘niet’rijpe kokosnoot kan je drinken, maar een rijpe kokosnoot kan je dus eten, echt vaag. Toen onze hut net af was en we afscheid van de jongetjes hadden genomen kwam Becky (interiormanager) het strand oprennen met een zak chocolade in haar hand. We zouden toch gaan survivallen? Blijkbaar was er dus veel meer eten. ’s Avonds hebben we gebarbecued en daarna hebben we op het strand geslapen. Ik hing mijn hangmat op aan twee planken, ik heb heerlijk geslapen en ben niet nat geregend!! Het stadje hier is ook heel leuk, we liggen bij Soufriere, een kustdorpje. We hebben hier een heerlijke smoothie op en ik heb leuke souvenirtjes gehaald. Ik heb ook gesnorkeld, maar ik heb nog geen snorkelsetje gekocht, ik kan steeds die van iemand anders lenen. Er was op St.Lucia mooi koraal en hele mooie kleurrijke visjes.

Vorige week zondag zijn we heel vaak overstag gegaan, dat was echt heel erg gaaf! Ik leg thuis nog wel een keer uit hoe het moet en hoe we het deden!
Vannacht stond er windkracht 8, de forestay is gescheurd en ook de schoten van de mainstay zijn geknapt. Ik hoop dat het snel weer gemaakt is en dat we veilig naar Sint Maarten kunnen zeilen

Het valt eigenlijk niet te beseffen dat het nog maar één week is, de tijd gaat zo snel. Het liefst neem ik de boot met alle mensen mee naar huis (of jullie hier naartoe (?)). Maar toch lijkt het me ook heel fijn om weer thuis te zijn en mijn eigen ding te doen, een beetje Netflixen en bankhangen.

DIT IS DE LAATSTE SAILMAIL

Heel veel liefs,
Anouk