• Sailmail van Fenne

Sailmail van Fenne

> In beeld
Ontvangen 16-12-2016

Maandagavond hebben we Sinterklaas gevierd, wat crew was verkleed als Sinterklaas en Pieten en het was superleuk.

Dinsdag waren de laatste stages en ik heb stage gelopen bij 1st/2nd mate. Ik slaap voor de komende week of zo ook in een hangmat en dat slaapt echt heel lekker.

Woensdag zagen we voor het eerst land. We voeren langs Barbados en we hadden bereik, dus iedereen ging SMS'en. Ik heb ook een sollicitatiebrief geschreven voor de scheepsovername, het moest in het Engels en het ging best goed.

Donderdag kwamen we aan in Tobago, het is echt een mooi eiland met veel bebossing. We liggen bij Charlottesville, een van de grootste steden, maar het is nog steeds erg klein. We hebben heel veel gezwommen in de baai, waarbij we van het voorste stuk van de boot mochten springen.

We hebben ook eindelijk weer een keer frisdrank op om te vieren dat we aan land zijn. ’s Middags zijn we naar het stadje geweest en ben ik, met wat anderen, naar een restaurantje gegaan en hebben we wat gedronken en op de WiFi 'gezeten' :).

We mogen ’s avonds op het dek slapen, maar ik doe dat niet, want het regent best wel vaak heel plotseling hard.We hebben ook een nieuw wachtsysteem omdat we voor anker liggen; iedereen moet in tweetallen een uur wachtlopen, ik moest van drie tot vier. De tijd gaat gelukkig wel erg snel, dus je kan erna weer fijn slapen.

Donderdagmiddag hadden we de eerste excursie. Het plan was om over de wegen naar een strandje aan de andere kant van het eiland te lopen, maar we zijn een zijweg ingegaan en toen kwamen we midden in de jungle uit, we hebben daar gelopen en het was echt vet cool.

Zaterdag kregen we Centrale Les van de dokter over reanimeren en moesten dit oefenen op de crew die aan het spelen was of ze iets hadden; het ging vrij goed bij ons, op het lachen na dan, want de crew kan niet acteren.

We zijn nu weer in nieuwe wachten ingedeeld. We zijn al verdeeld voor de scheepsovername. Ik ben dokter geworden, wat ik wilde, en mijn wacht is best wel leuk.

Zondag kwamen we aan in Grenada, we liggen in St. George’s, de hoofdstad. We zijn zondag nog niet op lang geweest, maar Jesper, Max, Killian,Dennis en ik hebben Pizza gebakken en dat was ook heel gezellig.

Maandag zijn we op excursie geweest, we gingen eerst naar het strand en toen werden we opgehaald en gingen we in busjes naar een waterval toe, die viel erg tegen want hij was superklein. Daarna gingen we naar een nootmuskaatfabriek en kregen we een rondleiding, ik vond het allemaal erg cool.

Als laatste gingen we naar een rumfabriek, die werkten nog met super ouderwetse manieren, maar wel interessant. We mochten niet echt proeven natuurlijk, maar wel een vinger dopen, ik vond het niet erg lekker.

Nou tot de volgende mail weer!!
Liefs Fenne xxx