• Sailmail van Fenne

Sailmail van Fenne

Ontvangen 08-12-2016

Haaai allemaal,

Het wordt hier steeds gezelliger. Jullie Sailmail hangt in mijn bed. Maandagavond zijn we ingelijfd als zeemannen. We moesten in teams opdrachtjes doen. Daarna moest iedereen verschijnen bij Neptunes en 'hiscrazycousin', we moesten een dode vis likken en zeewater drinken. We zijn allemaal erg vies geworden, maar het was wel erg leuk. Daarna hadden we halfwayparty, ze hadden lekkere drankjes en we waren allemaal verkleed als rare dingen. Dinsdag hebben we nieuwe afwasgroepjes gekregen.

We zijn bezig met een bootje maken om mee te racen als we in de Caraï ben zijn.We zijn ook begonnen aan 'stages'voor de scheepsovername. Mij lijkt het leuk om dokter of captain te worden.

Woensdag zijn we begonnen aan die stages. Ik ben eerst bij headteacher ingedeeld, het was best wel leuk, we mochten het dagprogramma maken en een GroupActivity bedenken en leiden. Vrijdag hebben we iedereen wakker gemaakt met pepernoten en sinterklaasliedjes. We mochten ook eindelijk zwemmen. Op 23N en 54W. Het was echt heel zout, maar het water was lekker warm.

We hebben ook ondertussen al veel dolfijnen gezien.We hebben ook onze schoen gezet. Als centrale les hebben we een tonijn ontleed die we hadden gevangen.En daarna hebben opgegeten.We hebben ook de sailmail gekregen, ik vond het echt heel erg leuk. Ik heb ook stage gelopen bij de dokter en dat is echt super cool, ik weet bijna zeker dat ik dat wil doen bij de scheepsovername.

Het is ondertussen 35 graden hier en ik ben al een beetje bruin. Voor sinterklaas hebben we surprises gemaakt, ik heb Jonne en ik heb voor haar een horde gemaakt met een baan en als cadeau een bon voor een toetje

Ik heb ook in de mast geklommen en dat gefilmd ;). In de mastklimmen is zwaar, maar het was zooo cool.

Groetjes van Fenne