• Sailmail van docent scheikunde aan boord van Wylde Swan

Sailmail van docent scheikunde aan boord van Wylde Swan

22-11-2016

Allereerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Kees Tijdink, docent scheikunde aan boord en de coördinator van de contacten naar de buitenwereld.

De tocht vanaf Tenerife loopt op dit moment voortvarend. De start in Tenerife liep niet helemaal soepel. Er stond namelijk wel een bus met voldoende plek klaar, maar de hoeveelheid bagage kon niet mee. Uiteindelijk werd dit redelijk snel opgelost, zodat we tegen achten aan boord waren. Het eten stond klaar en de hongerige magen werden dan ook snel gevuld.

Na een kennismakingsspel ging om 22.00 uur het licht uit om te slapen. De volgende dag bleven in de haven van Santa Cruz liggen. Leerlingen hielpen met het aan boord brengen van proviand voor de reis en de eerste mentorgesprekjes vonden plaats en de leerlingen mochten een halve middag Santa Cruz ontdekken. (lees zoeken waar Wifi beschikbaar was).

De volgende ochtend om 10.00 vertrok het schip uit de haven om over ca 21 dagen (liever iets minder dagen maar dat hangt van de wind af) aan de andere kant van de plas uit te komen. Gezien de ligging van de hoge en lagedrukgebieden heeft de crew besloten niet richting de Kaapverdische eilanden te varen omdat we in windstille gebieden terecht zouden komen. We varen min of meer "rechtstreeks "op Trinidad af.

Op de eerste vaardag begon ook het studie ritme al werd dit vanzelfsprekend onderbroken door de afvaart uit de haven. Nadat we uitgevaren waren begonnen de eerste zeezieken zich te melden. Nu een aantal dagen later is dit vrijwel bij iedereen opgelost. De dagen na de afvaart vinden gewoon plaats in het ritme: opstaan, studeren, lunch, happy hour, centrale les, sailtraining, diner en avondactiviteit.

Bijzonderheden onderweg: de eerste dolfijnen zijn al waargenomen en de eerste vissen zijn ook al gevangen. Voor de rest is het alleen water en nog eens water. Vandaag is voor iedereen een vrije dag (Lazy Monday). En wat de Markland leerlingen betreft: ze functioneren prima. Wel zie je ze nog wel als een eigen groepje optreden maar dat zal de komende weken wel veranderen. En eigenlijk is dit ook wel logisch aangezien jullie school vier jongens levert op een totaal van zeven. Dit is het voorlopig.

Tot volgende week.

Groet, Kees