• Sailmail van onze Masterskip Wylde Swanvaarder Fenne

Sailmail van onze Masterskip Wylde Swanvaarder Fenne

24 november 2016

Fenne schrijft begin week::

Het gaat heel goed met mij, het is hier gezellig. Het vliegen was erg leuk. We kwamen vrij laat aan in Tenerife en we moesten ook nog met een busje naar de haven rijden.

Ik slaap in de bunk genaamd: The black hole, want de bunk heeft geen cijfer. We kregen te horen wie onze mentor is en mijn mentor is Kees, hij geeft scheikunde. We hebben daarna een korte safety training gehad.. We mochten ook nog het stadje in. We hebben bij de Mac gegeten. Vrijdag zijn we vertrokken, we gaan gelijk naar de Caribische eilanden, want de wind wordt slecht. Er zijn veel mensen erg ziek, maar ik heb er geen last van :).

We hebben voor het eerst happy hour gehad, schoonmaken. De eerste centrale les was erg interessant, we moesten met behulp van hoeken en punten op land onze plaats bepalen. We hebben ook voor het eerst wacht. Mijn groepje heeft wacht van 00:00 tot 02:00, ik heb de wacht maar overgeslagen want ik was echt super moe. In de 5 minuten dat ik wel op het dek was, sprong er een mini inktvis op het dek!

Zaterdag hebben we geleerd over de zeilstanden en de koersen in het Engels, want er zijn 2 buitenlanders, een Portugees en een Schotse. Een paar mensen zijn nog ziek en hebben een pil geprobeerd. Maar je wordt er echt heel suf van, dus die kinderen lagen maar half dood op de grond.

Ik had vandaag een erg leuke wacht van 18:00 tot 20:00. Ik ben in de machinekamer geweest om te checken en ik mocht in een soort logboek schrijven. In het logboek worden elk uur de coördinaten opgeschreven, hoe hard we gaan, de windsnelheid, enz. We hebben ook geleerd over knopen en hoe je de snelheid kan berekenen met een banaan.

Zondag is Pizza Sunday. Dus we eten pizza. We hebben ook twee vissen gevangen. We kregen ook onze eerste brandoefening, we moesten in rare drijfpakken die super heet waren. We spelen erg veel spelletjes zoals weerwolven en Fluxx. 's Avonds hadden we pyjamaparty, iemand speelde gitaar en wij zongen vals de liedjes mee. Vandaag is het Lazy Monday, we kunnen uitslapen en we kregen gebakken ei en als lunch krijgen we pannenkoeken.

Fenne