• Kunstwerken leerlingen naar buren

Kunstwerken leerlingen naar buren

Vrijdag 18 november zaten onze buren van de vier wooncomplexen van stichting Woonkwartier aan de Schuttersweg weer even 'in de schoolbanken': het was de middag van de 'uitruil' van kunstwerken, gemaakt door onze leerlingen.

"Onze leerlingen maken tijdens de kunstvakken prachtige dingen. Die willen wij liever niet laten verstoffen in kasten. Vele kunstwerken hangen er in ons schoolgebouw, maar we willen ze ook op andere plaatsen laten zien. Dankzij u als buurtbewoner en stichting Woonkwartier, krijgen zestien kunstwerken een plaats in de centrale entree van de appartementencomplexen waar u woont," aldus directeur Richard Rovers bij de ontvangst van de buurtbewoners. 

Waardering

Met de 'uitruil' wil onze school ook de waardering voor het begrip van de buurtbewoners tonen. Directeur Richard Rovers:"Onze school moet geen onneembare vesting zijn voor jullie als buren. Velen van jullie hebben het Markland in enkele jaren tijd zien groeien van plm. 600 leerlingen naar 1193 nu. Met de groei is ook de mobiliteit en verkeersintensiteit toegenomen. Veiligheid voor onze leerlingen en u en leefbaarheid, staan bij ons hoog in het vaandel. De parkeerplaats bij het zwembad wordt door onze medewerkers gebruikt om te parkeren en ouders vragen wij, wanneer ze hun kind met de auto komen brengen, hun kind af te zetten en op te halen vanaf het parkeerterrein bij het zwembad of aan het begin van de Gildelaan, zodat hier zo min mogelijk autoverkeer komt."

Wijkagent

Met elkaar in gesprek blijven en afspraken nakomen, is van groot belang om een goede buur van elkaar te zijn. Tijdens een 'buuroverleg' is afgesproken dat buurtbewoners ook gebruik kunnen maken van het spreekuur dat de wijkagent vanaf woensdag 30 november elke woensdag van 12.30 tot 13.30 uur op onze school houdt.

Schoolplan

Met het oog op het Schoolplan 2016-2020 waarin verantwoordelijkheid voor elkaar, barmhartigheid en naastenliefde zijn opgenomen, vormt de kunst gemaakt door onze leerlingen een verbindingsmiddel. "Plus vind ik dat mijn leerlingen ontzettend mooie kunstwerken maken. Daar ben ik, zijn wij, erg trots op," aldus onze directeur voordat werd 'afgereisd' naar de centrale entreehallen van de complexen. Daar werd elk kunstwerk, met een toelichting van onze kunstcoördinator docente mevrouw Dinphy van den Heuvel, door een bewoner en één van onze leerlingen onthuld.

> Meer foto's op de webpagina In beeld!

> BN DeStem: Kunst verbindt school met buurt