• De Groene Vlag van ECO-schools!

De Groene Vlag van ECO-schools!

Maandag 17 oktober werd de Groene Vlag van Eco-Schools, het internationale keurmerk voor duurzame scholen, officieel overhandigd! Wij zijn de eerste school voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant die de Groene Vlag heeft!

Bij Eco-Schools komt een tiental thema’s aan bod, waaronder afval, energie, gebouw en omgeving hygiëne, mobiliteit, veiligheid, voeding en water. Onze school richt zich vooral op het gescheiden inzamelen en afvoeren van afval en het besparen van energie.

Uit de reactie van Eco-Schools: "Op basis van de audit hebben wij besloten om het Markland College in Zevenbergen de Groene Vlag van Eco-Schools toe te kennen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Complimenten voor de mooie dingen die jullie doen. Het bedrijfje van Nick, de Energiemarkt, de mooie Ecocode en heel bijzonder het onderzoek dat jullie bij medewerkers en leerlingen hebben gedaan, zijn enkele voorbeelden die indruk op ons hebben gemaakt. Dit belooft veel goeds over hetgeen jullie de leerlingen meegeven over duurzaamheid. Als koploper in duurzaamheid hebben jullie de Groene Vlag verdiend!"