• EUREKlAsleerlingen aan de slag

EUREKlAsleerlingen aan de slag

"Jullie zijn de experts die weten hoe het is om basisschoolleerling te zijn en hoe de basisschool er in de toekomst uit moet komen te zien."
Dinsdag 1 november verwelkomde technator meneer Van Leent 56 leerlingen afkomstig van basisscholen uit Zevenbergen, Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Lage Zwaluwe, Moerdijk en Etten-Leur.

De groep 8-ers nemen deel aan ons voorloperstraject (EUREKlAs) dat basisschoolleerlingen de mogelijkheid biedt kennis te maken met het voortgezet onderwijs en onze school in het bijzonder en met de vaardigheden die nodig zijn bij het technasiumvak Onderzoek & Ontwerpen (vwo en havo) en Technologie & Toepassing (mavo).

Tot en met dinsdag 20 december komen de EUREKlAsleerlingen elke dinsdagmiddag naar onze school om zich als ontwerper, werkzaam bij een architectenbureau, te buigen over de opdracht van de PO-raad: 'Werk een plan uit voor een nieuw schoolgebouw, maak hiervoor een maquette en maak een plattegrond voor een klaslokaal'. Als 'eis' kregen de leerlingen mee dat het de bedoeling is dat het ontwerp aansluit bij de belevingswereld van alle leerlingen van de basisschool.

Dinsdag 20 december presenteren de groep 8-ers (elk 'architectenbureau telt vier leerlingen) hun ontwerp aan onder andere de ouders.

Meer foto's op de webpagina In beeld !