• Reis A

Reis A

Zaterdag 8 oktober zijn havo 4 leerlingen Amber Alofsen en Lize Schreuders en Samia Zeeuw van der Laan uit 5 vwo, in Rotterdam aan boord gegaan van Masterskip Wylde Swan voor de leerzame en onvergetelijke onderwijszeilreis naar Tenerife. Een verslag:

"Om half twee werden wij verwacht op de Wylde Swan. Alle families mochten het schip op, het was dan ook lekker druk aan boord. Hier kon je vragen om een rondleiding door het schip en kreeg je koffie en dergelijke aangeboden. Om drie uur moest iedereen het schip verlaten op de crew en trainees na, daarna was het tijd voor het afscheid en de groepsfoto’s. Daarna voeren we, om de boot en elkaar beter te leren kennen, weg richting Maassluis.
Vandaag de eerste echte dag aan boord! Om kwart voor zeven werden we gewekt, vervolgens het ontbijt. Om acht uur begon de zelfstudie wat duurde tot elf, twaalf uur, om twaalf uur begon de lunch en daarna om één uur Happy hour (wat het schoonmaken van de boot betekent). Vervolgens een centrale les en daarna sailtraining. Morgen hebben we de safetytraining en daarna gaan we de zee op!"