• Interview met  Katell Chevalier

Interview met Katell Chevalier

Wij kenden haar al voor haar auditie bij The Voice, al in 2015 trad ze bij ons op school op. Ze was toen natuurlijk al heel goed en er was veel publiek, maar dit jaar is er nog meer publiek voor Katell. Tijdens haar auditie bij The Voice of Holland zong ze de sterren van de hemel met het liedje ‘Formidable’, alle coaches waren omgedraaid en uiteindelijk koos ze voor Guus. Aangezien ze ook dit jaar weer bij ons is komen optreden op de dag van de Franse taal, hebben wij haar voor de schoolkrant kort geïnterviewd.

Als Franstalige zangeres heb je voor Guus als coach gekozen, een Nederlandstalige zanger. Waarom?

Eigenlijk is dit vooral gebaseerd op het jurycommentaar. Elk jurylid geeft na de auditie commentaar en Guus gaf hierin aan dat hij heel erg open stond voor Franstalige muziek. Hij had juist heel graag dat ik door zou gaan met Franse liedjes. Bovendien wist ik dat het een heel grote liefhebber was van Franstalige muziek, dus vandaar dat ik voor Guus heb gekozen.

Ook had je natuurlijk vóór The Voice ook al een muziekcarrière, waarom heb je dan toch nog die stap genomen richting The Voice?

The Voice is al een hele ervaring op zich. Je werkt er met een team van professionals waar je heel erg veel van leert. Natuurlijk had ik al veel eerder gehoord van The Voice. Ik ging het er steeds meer over hebben met onder andere collega’s. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd, waardoor ik toch de stap heb genomen.

Door de auditie bij The Voice is de media flink losgebarsten, wat vond je van deze aandacht?

Het is natuurlijk heel erg tof om zoveel positieve reacties te krijgen. Het is natuurlijk nooit allemaal positief, er zitten altijd wel negatieve reacties tussen. Dat is wel weer jammer, maar dat hoort er natuurlijk ook bij en dat blijf je altijd houden.

Wat wil je vooral bereiken met de muziek?

Muziek is mijn hobby en ik vind het heel erg gaaf om te kunnen leven van muziek. Dat is wel wat ik het liefste wil, ik wil elke dag doen wat ik leuk vind. Dat is niet altijd zo geweest. Ik heb een heleboel jaren naast de muziek ook nog hard moeten werken om rond te komen. Nu leef ik van mijn passie en als dat zo kan blijven groeien ben ik heel erg blij.

Is het in het vervolg van je carrière de bedoeling Franstalig te blijven zingen?

Ik sta zeker wel open voor andere talen. Het is niet zo dat ik mijn volledige focus op het Frans leg, maar ik moet zeker wel zeggen dat ik het liefst Franstalig zing. Frans is mijn moedertaal en daar kan ik dus veel beter mijn gevoelens mee uitdrukken en dat is toch wat ik wil met muziek. Er zijn veel minder Franstalige artiesten dan bijvoorbeeld Engelstalige artiesten, dus dat is ook een voordeel.

Je had je auditie nog niet gezien voordat het op tv kwam. Wat vond je er zelf van?

Ik heb mezelf natuurlijk eerder horen zingen, maar mezelf terugzien en horen praten vond ik wat moeilijker. Het was gek om mezelf zo te horen, een beetje confronterend.

Treed je vaak op in het dagelijks leven?

Ja, best wel. Het is heel verschillend, soms treed ik drie keer in een maand op, andere keren tien of vijftien keer. Ik ben freelancer, dus het hangt er vanaf hoeveel opdrachten ik krijg. Op de dag van de Franse Taal krijg ik bijvoorbeeld meer opdrachten. We hebben vandaag drie keer gespeeld op scholen.

We hoorden dat op de andere twee scholen vandaag kinderen naar je toe renden voor een foto en handtekening. Hoe vind je dat?

Het is heel erg nieuw en wennen. Ik heb dat nog nooit eerder meegemaakt. Als ik niet aan The Voice had meegedaan, was dit niet gebeurd. Ik vind het wel leuk.

Hoe vind je The Voice?

Heel leuk! Het is hard werken, je ontmoet leuke collega's en ik heb een leuke coach. We vermaken ons prima.


Klik hier om haar auditie nogmaals te bekijken!