• Duurzaamheid

Duurzaamheid

Het Markland College Zevenbergen is de eerste school voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant die de prestigieuze Groene Vlag van Eco-Schools heeft.

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Sinds september 2011 is er volgens het Zevenstappenplan gewerkt aan duurzaamheid in de school. In juni 2016 voldeed onze school aan alle voorwaarden en ontvingen we de Groene Vlag van Eco-Schools! Tevens wonnen wij in het schooljaar 2016-2017 voor het tweede jaar op rij Duurzame Duimen!

Op onze school wordt extra aandacht besteed aan het belang van duurzaamheid. Het zit verankerd in diverse methoden en in de loop van het schooljaar staat duurzaamheid bij diverse activiteiten centraal. Leerlingen worden actief betrokken bij het bedenken en uitvoeren van de acties.

Bij Eco-Schools komt een tiental thema’s aan bod, waaronder afval, energie, gebouw en omgeving hygiëne, mobiliteit, veiligheid, voeding en water. Onze school richt zich vooral op het gescheiden inzamelen en afvoeren van afval en het besparen van energie.

Groene Vlag!
Onze school heeft sinds 28 juni 2016 de Groene Vlag van Eco-Schools, het belangrijkste keurmerk en internationaal erkend door de Verenigde Naties. We zijn de eerste school voor voortgezet onderwijs in Noord-Brabant die de Groene Vlag heeft!

Op17 oktober 2016 werd de Groene Vlag officieel overhandigd.

Uit de reactie van Eco-Schools: "Op basis van de audit hebben wij besloten om het Markland College in Zevenbergen de Groene Vlag van Eco-Schools toe te kennen. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Complimenten voor de mooie dingen die jullie doen. Het bedrijfje van Nick, de Energiemarkt, de mooie Ecocode en, heel bijzonder, het onderzoek dat jullie bij medewerkers en leerlingen hebben gedaan, zijn enkele voorbeelden die indruk op ons hebben gemaakt. Dit belooft veel goeds over hetgeen jullie de leerlingen meegeven over duurzaamheid. Als koploper in duurzaamheid hebben jullie de Groene Vlag verdiend!"

Klik hier voor meer informatie over Eco-Schools