• Beroepeninformatieavond 2024

Beroepeninformatieavond 2024

Vandaag (10 april) was de Beroepeninformatieavond. Een lob-activiteit voor de leerlingen uit klas 2 (niveau vmbo basis/kader/GL/TL) van Markland Zevenbergen en Oudenbosch & Curio Prinsentuin Oudenbosch

Leerlingen konden zich vooraf, op eigen initiatief, inschrijven voor voorlichtingen over de verschillende domeinen (Curio) en voor de zogenaamde speeddate.

Tijdens de speeddate vertellen beroepsbeoefenaars met veel passie en enthousiasme over hun beroep. De leerlingen luisteren en mogen vragen stellen. Een succesvolle formule. Wel een beetje eng in het begin, maar het ijs is al snel gebroken en er ontstaan mooie gesprekken. Deze activiteit is voor herhaling vatbaar en hopelijk helpt het onze leerlingen in de toekomst bij het oriƫnteren.

Uiteindelijk moeten onze leerlingen een leerroute, vakkenpakket en profiel kiezen. Dan zijn dit soort lob-activiteiten nuttig en belangrijk. Volgende schooljaar zijn wij sowieso weer van de partij!

Jordy de Rooij, Levi de Ruiter en Didi Sponselee bedankt voor de gastvrijheid en de uitstekende organisatie. Voorlichters en beroepsbeoefenaars, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

Trots op onze samenwerking!

Op naar de mbo-informatieavond voor de derde klassen op maandag 27 mei 2024

Stichting Markland College / Curio