• MBO-avond (Vermelding van LinkedIn)

MBO-avond (Vermelding van LinkedIn)

Deze week krijgen sommige leerlingen uit klas 3 en 4 (niveau havo) van het Markland Zevenbergen en Oudenbosch (Stichting Markland College) uitleg over uitstromen/verstomen naar 4 mavo of naar het mbo.

Natuurlijk krijgen onze vmbo-leerlingen sowieso deze uitleg en krijgen de havoleerlingen uitleg over het vervolg op het hbo, maar er zijn natuurlijk ook leerlingen die een andere weg of route (moeten) kiezen. Deze leerlingen moeten ook goed voorgelicht worden. Bij dezen is dat gebeurd. Vandaag was het in Oudenbosch (in onze prachtige Utopiazaal) en morgen krijgen de leerlingen in Zevenbergen tekst en uitleg. Voor sommige leerlingen een ontdekking en voor sommige een 'schop onder de kont' om snel actie te ondernemen (nog even extra tijd aan dat proefwerk te besteden.. 😉).

De uitleg werd verzorgd door twee decanen: de decaan van de havo (Roel Berkers) en door de decaan van het vmbo (Jelle van den Bergen).

Wij hopen dat onze leerlingen op deze manier weer geholpen zijn met het kiezen van een juiste route richting hun profiel, vakkenpakket, mogelijke vervolgopleiding en toekomstige baan.