• Kerstactie met stroopwafelverkoop en kerstmarkt daverend succes!
  • Kerstactie met stroopwafelverkoop en kerstmarkt daverend succes!

Kerstactie met stroopwafelverkoop en kerstmarkt daverend succes!

21 december 2023, een dag om niet meer te vergeten. Alle voorbereidingen voor de kerstactie hebben vandaag hun vruchten afgeworpen. Wat een ongelooflijk succes was de kerstmarkt op onze school.

In de aanloop naar deze kerstmarkt is er door een groot aantal van onze leerlingen en collega’s inzet geweest voor het verkopen van pakjes stroopwafels. Van elk pakje stroopwafels gaat er een vast percentage naar het goede doel. De 3 leerlingen die de meeste stroopwafelpakjes hebben verkocht, kregen nog een prijs, namelijk een cadeaubon om zelf te besteden.

Op de kerstmarkt, waarbij iedereen welkom was en ook hulp geboden werd door leden van de oudercommissie, zijn er door leerlingen gemaakte items verkocht, er zijn kerstgadgets (gemaakt met de lasersnijmachine) en heel veel andere mooie producten verkocht. Bezoekers konden zowel in de middag als in de avond bingo spelen in de aula, in de middag was er een ludieke veiling, georganiseerd door bovenbouwleerlingen van onze school waar grif op geboden werd, men kon karaoke doen, liedjes aanvragen, meedoen aan een silent disco (o.l.v. Stephan Beute van MeerMoerdijk), aan het rad van fortuin draaien, of wedstrijdjes in verschillende spellen tegen personeel spelen. Er was eten en drinken in overvloed en we hadden bezoek van een heuse kerstman. Alles vrolijk opgeluisterd door collega’s van de muzieksectie en leerlingen die instrumenten speelden of zongen.

De opbrengst van deze hele actie is bedoeld voor Stichting Jarige Job.
Stichting Jarige Job is er voor kinderen die het thuis financieel minder goed hebben en voor wie het vieren van een verjaardag dus allesbehalve vanzelfsprekend is. De stichting zorgt ervoor dat deze kinderen een verjaardagsbox krijgen ter waarde van € 35,00. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school. Want ieder kind verdient een verjaardag!

Met hulp en inzet van collega’s en leerlingen hebben we het fantastische bedrag van maar liefst € 5.500,00 (dat zijn ruim 157 verjaardagsboxen) op de cheque kunnen noteren om over te dragen aan Arie Kluit, ambassadeur van Stichting Jarige Job. De heer Kluit is donderdag 11 januari persoonlijk bij ons op school gekomen om de cheque in ontvangst te nemen en nog een stukje toelichting te geven aan onze leerlingen en collega’s over wat Stichting Jarige Job doet.

Wij (de werkgroep) zijn ongelooflijk trots op een ieders inzet en bedanken dan ook iedereen die, op wat voor manier dan ook, heeft bijgedragen om onze kerstactie tot zo’n enorm succes te maken.

Speciale dank ook aan ook onze lokale ondernemers die gul prijzen voor de bingo en het rad van fortuin hebben gesponsord. Fijn dat we op u mochten rekenen!