• Markland theaterweek
  • Markland theaterweek

Markland theaterweek

Er is goed nieuws voor leerlingen die houden van toneel! Deze leerlingen kunnen zich via de QR-code inschrijven voor De Markland Theaterweek die plaats vindt van 22 t/m 26 januari. Deelnemers volgen die week geen gewone lessen, maar zijn van 8.30 tot 15.30 uur bezig met de door hun gekozen discipline. Je kan kiezen wat je wil doen:
  • Spel/beweging
  • Kostuum/decor
  • Techniek

Spel/beweging
We werken in deze theaterweek zonder script. In plaats daarvan onderzoeken we samen het thema MACHT! Is het nodig dat iemand de macht heeft? Hoe voelt het om macht te hebben? Chris is theaterdocent bij het Zuidelijk Toneel en Hilke is dansdocent en choreograaf. Je krijgt uitdagende oefeningen en maakopdrachten om tot scènes of choreografieën te komen. Iedereen gaat dus spelen én bewegen. Dat klinkt spannend, maar je hoeft geen danser en ook geen acteur te zijn om mee te kunnen doen. Uiteraard houden wij ook rekening met jullie voorkeuren. We werken toe naar een minivoorstelling waarin jullie eigen tekst, spel, beweging en dans in elkaar samenvloeien.

Theatertechniek
Theater de Schuur verzorgt de workshops theatertechniek. Je gaat aan de slag met licht, geluid en beeld onder begeleiding van professionals uit het vak. Denk aan video-ontwerp, sounddesign en het creëren van sfeer met. Natuurlijk verzorgen jullie dan ook de techniek aan he eind van de week op vrijdagavond bij de minivoorstelling.

Kostuum/decor
Bij dit onderdeel word je begeleid door meerdere a&d-docenten. Tegenwoordig worden er op toneel meestal geen huisjes gebouwd, maar wat dan wel? We gaan samen kijken hoe we het thema macht kunnen verbeelden en hoe we met onze ontwerpen de impact van een dans of scène kunnen vergroten. We gaan brainstormen, schetsen en experimenteren met verschillende materialen. Hoe gaaf is het om je eigen creaties terug te zien op het toneel!