• Persbericht 17 november 2023: Première jonge Moerdijkse ondernemers
  • Persbericht 17 november 2023: Première jonge Moerdijkse ondernemers
  • Persbericht 17 november 2023: Première jonge Moerdijkse ondernemers

Persbericht 17 november 2023: Première jonge Moerdijkse ondernemers

De volgende generatie Moerdijkse ondernemers zijn in beeld. "Hun dromen en invloed maakt het verschil in onze vitale centra in Moerdijk", licht wethouder Danny Dingemans toe. Frisse ideeën, ongeëvenaarde gedrevenheid en nog meer levendigheid in de centra. Waar komt hun passie vandaag, wat willen ze andere meegeven en hoe zien ze de toekomst?

Moerdijkse Dag van de Ondernemer
Vandaag op de Dag van de Ondernemer komt de Moerdijkse documentaire/trailer officieel uit. Het is een toffe documentaire/trailer geworden! Dertien jonge Moerdijkse ondernemers vertellen in deze mooie film enthousiast hun motivaties, toekomstplannen en tips. "Als je ergens voor wilt gaan, dan moet je gewoon je dromen volgen" aldus een jonge ondernemer.

Business School
Vanuit de samenwerking en kennisvergaring binnen het programma vitale centra is het initiatief ontstaan om een podium te bieden aan jonge ondernemers in onze vitale centra die als rolmodel vervullen voor de toekomstige jonge ondernemers. Hierin is een mooie pilot samenwerking gevonden met het Markland College vanuit hun Business School. Het doel van de Business School is om leerlingen tijdens hun middelbare schooltijd in aanraking te laten komen met ondernemerschap. De leerlingen krijgen door deze samenwerking met jonge ondernemers meer inzicht in ondernemen. Ook worden ze op deze manier gestimuleerd door de betrokkenheid van de jonge Moerdijkse ondernemers bij hun opleiding. Een mooie samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid.

Jonge ondernemersontbijt
Op donderdag 16 november was vanuit deze samenwerking het eerste jonge ondernemersontbijt op het Markland College. De scholieren presenteerden in een Dragons' Den pitch, als jonge toekomstige ondernemers in de dop, hun zelfbedachte producten voor de jury bestaande uit twee succesvolle jonge ondernemers uit de gemeente Moerdijk Lana Schuijt en Paul Rombouts, directeur Richard Rovers van het Markland College en wethouder Danny Dingemans van de gemeente Moerdijk. Het winnend idee kwam van het groepje scholieren met het plan Keyhome-sleutel. Met dit product kun je huis- en/of fietssleutels ophangen aan een fluitend vogeltje in een huisje. Zo hangen de sleutels altijd op een juiste plek en raak je je sleutels niet meer kwijt. Het groepje winnende scholieren gaan binnenkort een uitstapje maken naar Indoor Skydive in Roosendaal. Van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs!