• Samenwerking jongerenwerk en Markland Zevenbergen

Samenwerking jongerenwerk en Markland Zevenbergen

Opgroeien tijdens de pubertijd, een ontzettende ingewikkelde periode.

Je leert jezelf kennen, althans, dat probeer je met man en macht. Maar soms weet je niet eens waarom je zo reageerde tegen je leraar, ook al bedoelde je het niet zo. Of dat je beste vriendin nu ineens tegen je is. En dan verspreidt ze ook nog eens leugens over je via Snapchat, wat moet iedereen op school nu denken! Uiteindelijk wil je dit tegen je ouders vertellen, blijkt dat je ouders ruzie hebben en dat ze uit elkaar gaan. Lekker, nog een probleem erbij. Het valt niet mee om staande te blijven in een wereld die dagelijks verandert en dat ook nog sneller dan ooit tevoren. Het is dan ook niet gek dat je hier soms wat hulp bij kan gebruiken. Een hulpvraag is anders dan een zorgvraag en dat is waar het jongerenwerk om de hoek komt kijken.

Met mijn preventieve inzet binnen Markland Zevenbergen spring ik in bij hulpvragen van jongeren, ouder(s)/verzorger(s) en docenten. Daar zijn vóór de ellende uitbreekt, zodat je al een vertrouwensband opbouwt. Op deze manier voorkom je een hoop zorgvragen. Mocht er alsnog zorg nodig zijn dan kan ik als jongerenwerker hier vertrouwd naartoe begeleiden, maar alles op het tempo van de jongere, met zijn of haar toestemming, aansluitend bij hun leefwereld.

Hulpvragen binnen Markland Zevenbergen variëren van ‘Mijn ouders gaan scheiden en nu?’, ‘Markland mist luchtzuiverende planten in de school, kunnen we dit regelen?’, ‘Er zijn naaktfoto’s van mij verstuurd, wat nu?’, ‘Ik twijfel enorm over mijn genderidentiteit’ en ‘Ik wil graag op sport maar mijn ouders kunnen dit niet betalen’. Kleine en grote vragen, alles is welkom om even over te sparren met een onpartijdig persoon, zoals de jongerenwerker.

Daarnaast ben ik direct betrokken bij verschillende preventieve activiteiten zoals het depressiepreventieprogramma ‘Laat het licht aan’, bij het verkiezingsprogramma ‘First Voters’, bij de ouderavond ‘Mijn kind doet dat niet’ en ik ben onderdeel van het Steunpunt.

De afgelopen jaren was ik al wekelijks aanwezig, maar na de kerstvakantie zal ik starten met een vast bezoekmoment binnen Markland Zevenbergen. Dit is op dinsdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Daarnaast blijf ik ook wekelijks incidenteel aanwezig en is mijn inzet juist op aanvraag. Bent u nieuwsgierig geworden naar mijn werk of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op!

Stephan Beute
Jongerenwerker Sport en Welzijn/MeerMoerdijk
Stephan.beute@senw-moerdijk.nl
0612270246
www.meermoerdijk.nl of check onze socials!