• Verslag mbo-informatieavond maandag 22 mei
  • Verslag mbo-informatieavond maandag 22 mei
  • Verslag mbo-informatieavond maandag 22 mei

Verslag mbo-informatieavond maandag 22 mei

Afgelopen maandag was de mbo-informatieavond voor leerlingen uit klas 3 (vmbo basis/kader/GL/TL) van het Markland Zevenbergen en Oudenbosch (Stichting Markland College) + Curio Prinsentuin Oudenbosch (Curio).

Deze editie van de mbo-informatieavond vond plaats op het Markland in Zevenbergen.

Leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) bezochten de verschillende voorlichtingen in de klaslokalen en daarnaast was er een algemene informatiemarkt in de aula van de school. Daar waren ook 'andere partijen' te vinden, waar leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) nog meer informatie konden krijgen. Verschillende bedrijven/ beroepsbeoefenaars die hun vak, beroep + profiel promoten, hun ervaringen vertellen en misschien kunnen helpen bij een stage of een plekje voor een werkplek (BBL mbo-opleiding).

De avond werd goed bezocht. Ik hoop dat de leerlingen (in alle rust en zonder keuzestress) zich goed hebben kunnen oriƫnteren op hun keuze(s), vervolgopleiding en mogelijk toekomstige baan. Gelukkig hebben ze in klas 4 nog tijd om zich te oriƫnteren, open dagen te bezoeken en meeloopdagen te regelen.