• Twee keer goud en één keer zilver voor wedstrijdjudoka’s in Mierlo

Twee keer goud en één keer zilver voor wedstrijdjudoka’s in Mierlo

Leuk nieuws van drimmelen.nieuws.nl

In het weekend van 20 en 21 mei stond het 26e Houvasttoernooi te Mierlo weer op de planning voor onze wedstrijdjudoka’s. Dit internationaal zwaar bezette toernooi is vaste prik voor onze club. Met poules van soms 50 judoka’s is het hard werken.

Voor de wedstrijdjudoka’s is het echter ook een kans om judoka’s vanuit andere landen aan het werk te zien.

Twee keer goud en één keer zilver
Joris Wiertz en Onno Busch wisten twee partijen in hun voordeel te beslechten. Onno vatte beide keren zijn tegenstanders stevig in de kraag om ze vervolgens met een krachtige worp op de rug op de mat te laten landen. Ook Joris wist twee partijen te pakken met zijn kenmerkende krachtige stijl. Helaas kwam hij in een partij terecht met een stevige verlenging die een ware aanslag vormde op zijn conditie en gestel. Hij streed als een leeuw, maar helaas was het vandaag niet de bedoeling.

Sebas maakte het zijn tegenstanders lastig met zijn kenmerkende snelle judo en vlot en knap ingezette verwurgingen. Deze kanjer knokte zich tot de finale. Daar was de tegenstander dit keer net een beetje sneller en goed voorbereid op de judostijl van Sebas. Sebas kan zeer zeker tevreden terugkijken op zijn partijen! En de tweede plaats was dik verdiend. Kampioenen van de dag waren Ilse Vissers en Sarita Schneider. Beide dames wierpen hun tegenstanders vol overtuiging naar de mat. Voor Ilse betekende het drie-op-een-rij. Al drie jaar op rij staat ze op dit toernooi op het hoogste podium!

Of je nu kampioen wordt, of jezelf geeft en geen podium haalt, het is judo waar het om gaat. En dat betekent winnen, verliezen, plezier maken en samen sporten. Zonder tegenstander is het namelijk lastig judoën!