• Deelname Innovatiewedstrijd door leerlingen 3 mavo T&T
  • Deelname Innovatiewedstrijd door leerlingen 3 mavo T&T

Deelname Innovatiewedstrijd door leerlingen 3 mavo T&T

Op 13 april 2023 vond de jaarlijkse innovatiewedstrijd plaats, waarbij leerlingen vanuit acht verschillende scholen werden uitgedaagd om in de huid van een professional te kruipen.

In teams gingen zij aan de slag met het thema ‘Duurzame en circulaire wegenbouw’, ontwikkeld door Bouwend Nederland en het Bèta Challenge Programma. De leerlingen werden met dit thema uitgedaagd om Nederland een stukje mooier, beter en duurzamer te maken.

Vanuit onze school deden Jorbè Jongenelen en Liam Couwenberg mee. Teamgenoot Tim Surewaard was deze dag helaas ziek en hierdoor afwezig. Door de goede voorbereidingen en de presentatie op de dag zelf (zie foto) gingen de heren er met de 1e prijs vandoor! Hier mogen ze trots op zijn!

"Hun concept van een innovatief fietspad met geïntegreerde, verende Ledverlichting, waarvan de energie wordt opgewekt door zonnepanelen én waarbij zij rekening hebben gehouden met de natuur en het leefgebied van de dieren, viel in de smaak bij de jury. Het Markland College heeft een cheque gewonnen van 500 euro, om met hun team te besteden aan BCP-activiteiten. Gefeliciteerd!"

Een uitgebreid bericht van deze dag is te lezen op https://www.betachallenge.nl/innovatiewedstrijd-2023/